Dr. Aukszi Tamás

Ki vagyok?

Dr. Aukszi Tamás vagyok, 41 éves, a Jogvadász oldal szerzője. A jogász végzettségem mellett ingatlanforgalmi szakjogász képesítéssel, jogi szakvizsgával és végrehajtói szakvizsgával is rendelkezem.

Miért akarok segíteni?

A jog a mindennapi életünk részévé vált, de sajnos azt tapasztaltam, hogy nem nagyon van olyan fórum, ahol az emberek, szülők, kismamák a jogi, családjogi problémájukra vagy a családtámogatásokkal kapcsolatos kérdéseikre ingyenesen érdemleges választ kapnának. Ezért jött az ötlet, hogy indítsak egy mindenki számára érthető nyelvezetű, szakmai szóhasználattól mentes, a mindennapi embereknek szóló, könnyed, személyes hangvételű, de mégis komoly jogi és családjogi jellegű problémákra választ adó internetes oldalt, amivel sokak segítségére lehetek.

Miért tudok segíteni?

12 évet dolgoztam Törvényszék kötelékében: voltam végrehajtási és peren kívüli irodában ügyintéző, bírósági fogalmazó és titkár. Mind a polgári jog, mind a büntető jog területén szereztem tapasztalatokat, első- és másodfokon is bírói ügyvitellel foglalkoztam. Részt vettem a bírósági félfogadási napokon (panasznap), ahol ingyenesen adtam jogi tanácsokat, javarészt családjogi ügyekben. Jegyzőkönyvet vettem fel, perek, peren kívüli eljárások megindításában segédkeztem. Úgy gondolom, hogy az ügyfelek minden alkalommal elégedetten távozhattak tőlem, hiszen mindannyiszor megoldottam a problémájukat vagy legalább előrelendítettem az ügyüket. További tapasztalatokat szerezem a megyei rendőr-főkapitányságon 3 éven át jogtanácsos munkakörben, valamint szintén 3 évig végrehajtói iroda munkatársaként.

Hogyan tudok segíteni?

Blogbejegyzésekkel, melyek segítenek eligazodni a jog világában, valamint email-ben feltett kérdések megválaszolásával.

%d blogger ezt szereti: