Jogvadász

A Jogvadász egy jogi információs szolgáltatás, mely főként a családtámogatások kapcsán nyújt információkat és családokat segítő tanácsokat, mindezt egyszerűen, érthetően és ingyenesen. Az oldalról naprakészen értesülhetsz a családi viszonyokat rendező aktuális szabályozási helyzetről, változásokról.

A jog a mindennapi életünk részévé vált, de sajnos nincs olyan fórum, ahol a jogi, családügyi problémákra ingyenesen érdemleges választ kapnál. Ilyen terület különösen a családtámogatások rendszere, ami sokak számára okoz fejtörést, de valljuk be őszintén, hogy az összetettsége miatt tényleg nem is könnyű a támogatások közt eligazodni.

Minden szülőt foglalkoztat, hogy mekkora összegű támogatást fog kapni vagy, hogy melyik az a támogatás, amire jogosult, legyen az anyasági támogatás, családi pótlék, csecsemőgondozási díj (CSED), gyermekgondozási díj (GYED), gyermekgondozást segítő ellátás (GYES), netán a családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK). Az oldalon elsősorban a családtámogatások, ellátások, kedvezmények ismertetésével, feltételeivel, igénylésük menetével, a szükséges okmányok megnevezésével szeretném segíteni a gyermeket vállaló szülőket.

Persze az oldal nem csak a gyermekvállalási, gyermeknevelési támogatásokról szól, hanem foglalkozok még sok olyan dologgal is, ami egy család életében előfordulhat: ingyenes tanácsot olvashatsz a végrehajtásokról, az ingatlanokról, de a vásárlásról, utazásról, házasságról, bölcsődéről, óvodáról, diákmunkáról, személyi okmányokról, adózásról, adókedvezményekről, pénzügyi kérdésekről, valamint az autózással kapcsolatban is lehet hasznos információkat szerezni.