Lejárt a személyi, a jogosítvány, a műszaki? Év végéig érvényes!

A korona vírus miatt bevezetett járványügyi veszélyhelyzet 2020. március 11-én került kihirdetésre.  Ha veszélyhelyzet időszakban jártak le az okmányaid, akkor azok továbbra is érvényesek maradtak – az eddigi szabályok alapján – a veszélyhelyzet lejártát követő 15 napig. Most ezen a helyzeten is változtattak: a lejáró okmányok év végéig érvényesek maradnak!

A ma elfogadott törvény alapján a magyar hatóság által kiállított, veszélyhelyzet ideje alatt lejárt, valamint a veszélyhelyzet
megszüntetését követő 15 napon belül lejáró hivatalos okmányok – ideértve a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi idejét is – a veszélyhelyzet megszűnését követő 180 napig érvényesek lesznek.

Mindez azt jelenti, hogy ezek az okmányok 2020. december 15-ig érvényesek maradnak, hiába jártak le 2020. március 11. és 2020. július 03. közt. Nagyon fontos tehát, hogy csak azok az okmányok maradnak 2020. december 15-ig érvényesek, amik 2020. március 11. és 2020. július 03. közt jártak le! Amik 2020. július 03. és 2020. december 15. közt járnak le, azokat meg kell újítani! Természetesen a veszélyhelyzet időtartama alatt lejárt okmányokat is meg kell majd újítani, de ez a 180 nap megfelelő időt biztosít majd az
okmányok megújítására.

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és további naprakész információkat szeretnél kapni, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is!

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s