Milyen családtámogatási ellátásokra vagy jogosult?

A gyermekek után járó támogatási rendszer két részre bomlik: a biztosítási jogviszonnyal nem rendelkező szülők által igénybe vehető ellátásokra, valamint azokra, amiket csak a biztosított szülők vehetnek igénybe.

A családtámogatási ellátásra való jogosultság megállapítását minden esetben kérelmezni kell: a kérelmet a Magyar Államkincstár által e célra rendszeresített formanyomtatványon vagy elektronikus űrlapon kell benyújtani ügyfélkapun. A kérelem postai úton vagy személyesen is benyújtható a fővárosi és megyei kormányhivatal ügyfélszolgálatánál, a járási (fővárosi kerületi) hivatalnál vagy a kormányablakban, valamint a kérelmező munkahelyén működő társadalombiztosítási kifizetőhelyen.

A biztosított jogviszonnyal nem rendelkező szülőknek jár:

Csak a biztosított szülők vehetik igénybe:

Az ellátások nevére kattintva bővebb információkat olvashatsz róluk. Azt pedig, hogy ki minősül biztosítottnak, az alábbi linkre kattintva olvashatod: Biztosítottak

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és naprakész információkat szeretnél kapni családügyekkel kapcsolatban, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is!

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s