Jó hír a katás vállalkozó kismamáknak!

2019. július 1-től a családtámogatások körében jelentős változások következtek be, azonban egy dologról eddig nem sokat hallhattunk: a kisadózó vállalkozások tételes adójával (kata) adózó vállalkozók ellátási alapja is emelkedett. Mindez jó hír azoknak a kismamáknak, akik egyéni vállalkozók.

Változatlan adófizetési kötelezettség mellett a főállású katás adózók által igénybe vett pénzbeli ellátások (pl. csed, gyed, táppénz) alapja 2019. július 1-től emelkedett. Ez azt jelenti, hogy az 50 ezer forintos tételes adó megfizetése esetén 94 400 forintról 98 100 forintra, míg a magasabb mértékű 75 ezer forintos tételes adó megfizetésekor 158 400 forintról 164 000 forintra nőtt az ellátási alap.

Az emelkedés következtében minimális mértékben nő a katás vállalkozók családtámogatási összege (lásd csed és gyed számítása), hiszen a 98 100 Ft, illetve a 164 000 Ft lesz a számítás alapja.

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és további naprakész információkat szeretnél kapni, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is!

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s