Itt a nyár: minden gyereknek biztosítás jár!

A legtöbb szülő félelme, hogy a nyári szünetben baleset történik  a gyermekével. Ha megtörténik a baj, gyógyír lehet a sebekre az állam által nyújtott ingyenes baleset biztosítás, ami minden 3 és 18 év közti gyermeknek jár.

A nyári szünet idején könnyebben szerezhetnek kisebb-nagyobb sérüléseket a gyermekek, a magyar állam ezért is részesíti őket baleset biztosítási védelemben. Az állam a 2019-es évre vonatkozóan is a Generali Biztosítóval kötött baleset biztosítást minden 3 és 18 év közötti magyar állampolgár számára. Ez minden magyarországi lakóhellyel rendelkező fiatalnak jár a nap 24 órájában és valamennyi országban érvényes.

A biztosítás díját az állam fizeti, semmilyen szerződéskötésre sincs szükség, biztosítási esemény bekövetkezésekor elég csak jelenteni a biztosítónak a balesetet. Leggyorsabban online felületen lehet bejelenteni, de akár személyesen (bármelyik Generali irodában) vagy telefonon (+36 1 452 3333) is van rá lehetőség.

Sajnos a biztosítási összeg meglehetősen alacsony, ezért érdemes lehet ezt saját biztosítással is kiegészíteni. Az állami biztosítás

  • csontörés esetén 3000 Ft-ot,
  • maradandó egészségkárosodás esetén: 1-9 % közt 3000 Ft-ot, 10-29 % közt 200 000 Ft-ot, 30-100 % közt 300 000 Ft-nak az egészségkárosodás fokával megegyező százalékát,
  • halál esetén 200 000 Ft-ot fizet.

Forrás: generali.hu

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és további naprakész információkat szeretnél kapni, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is!

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s