10-15 millió használt lakásra, 10 millió életkezdésre, 2,5 millió új autóra!

Hétpontos családvédelmi akcióterv kerül bevezetésre 2019-ben: bővül a CSOK, első házasságkötésnél a 40 év alatti nőknek 10 milliós kölcsön jár, a jelzáloghitelből már a 2. gyermek születésénél is elengednek 1 milliót, a 3.-nál pedig már 4 milliót, a 4 gyermeket szülő nőknek nem kell többé adózniuk, a 3 gyerekesek új autóra 2,5 milliót kapnak, sőt a nagyszülő is mehet GYED-re.

1. Bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását. Minden 40 év alatti nő, első házasság esetén, a közös élet viteléhez 10 millió forint összegű kedvezményes kölcsönben részesülhet. A törlesztés az 1. gyermek érkezésekor 3 évre felfüggesztésre kerül, a 2. gyermek érkezésekor újból 3 évre felfüggesztésre kerül, és a tőketartozás harmadát nem kell visszafizetni. Ha 3. gyerek is születik, akkor a kölcsön további része teljes egészében elengedésre kerül. A program 2019. július 1-től indul és 3 éven át lehet belépni. 10 milliós kölcsön esetén a törlesztés havi 50 ezer Ft lesz 20 éven át. A hitelfelvételhez a nőnek 3 év munkaviszonnyal kell rendelkeznie. A 10 milliós szabad felhasználású hitelt a már házas nők is igénybe tudják venni, sőt, olyanok is, akiknek már van gyermeke, náluk viszont a 2019. július 1. után született gyermeknél lesz érvényes a törlesztés felfüggesztése. A 10 millió Ft a maximálisan felvehető összeg, ennél kevesebbet is föl lehet venni.

2. Bővítik a csok kedvezményes hitelét. Jelenleg a kétgyermekes családok 10, a 3 és többgyermekes családok 15 millió forint kamattámogatott kölcsönt vehetnek igénybe új lakás vásárlására. A jövőben a két- és többgyermekes családok a hitelt használt lakások vásárlására is felhasználhatják. Eltörlik a 35 milliós értékhatárt, ennél drágább használt lakásra is igénybe vehető.

3. Eddig a harmadik és minden további gyermek születése esetén 1 millió forintot vállalt át az állam a nagycsaládosok jelzáloghiteléből. Most ez bővítésre kerül: már a 2. gyermek születésekor 1 millió forintot, a 3. gyermeknél 4 millió forintot, minden további gyerek születésekor újabb 1-1 millió forintot vállal át az állam.

4. Azok a nők, akik legalább 4 gyermeket szültek és neveltek, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól. Ez azokra is vonatkozik, aki már szültek 4 gyermeket (a gyermekek már nagykorúak is lehetnek)!

5. Elindul a nagycsaládosok autóvásárlási programja. Családi, azaz legalább hétszemélyes új autó vásárlására lehet majd támogatást kapni. A legalább 3 gyermeket nevelő családoknak a legalább hétszemélyes új autó vásárlásához maximum 2,5 millió Ft vissza nem térítendő támogatást kapnak. A támogatás az autó árának 50%-áig terjedhet, 2,5 millió igénylése esetén tehát az autó értékének legalább 5 millió Ft-nak kell lennie. Az összeget a kincstár közvetlenül az autókereskedőnek utalja majd el. Az autóvásárlási programnál nem feltétel, hogy a szülők házasok legyenek, ahogy az sem, hogy mindenképpen egy kapcsolatból származzon a 3 gyermek, csak az a megkötés, hogy a család egyik tagja a családi pótlék felvételre jogosult legyen legalább 3 gyermek után.

6. A teljes bölcsődei ellátás érdekében 3 év alatt 21 ezer új bölcsődei férőhely létesítésére kerül sor. Az év végéig ebből 10 ezret, 2020-ban és 2021-ben pedig további 5, illetve 6 ezret hoznak létre.

7. Bevezetik a nagyszülői gyedet. A jövőben, ha a szülők így döntenek, a nagyszülők is gyeden maradhatnak helyettük.

forrás: origo.hu index.hu

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és további naprakész információkat szeretnél kapni, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is!

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s