Gépjármű baleseti kárbejelentés mobiltelefonon!

Egy közlekedési balesetet után feszült pillanatokat él át az ember, de nagy könnyebbség, hogy most már nem kell a hagyományos kék-sárga baleseti kárbejelentő nyomtatvány kitöltésével bajlódni, hanem a kárrendezési folyamat minél korábbi megkezdése érdekében mobiltelefonon azonnal bejelenthető a káresemény.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) elindította az e-kárbejelentő applikációját, így a lehető legrövidebb időn belül be lehet jelenteni a kárt és nagyon gyorsan – akár már másnap – sor kerülhet a kár rendezésére. A gyors ügyintézés érdekében érdemes a kárról jól látható módon több fotót is feltölteni, amivel a szakértői szemle is megspórolható.

Az e-kárbejelentő rendszer segítségével az autóbalesetet szenvedett gépjárművezetők tehát mobiltelefon segítségével tudják megtenni a baleseti kárbejelentést. A hiányos bejelentés kizárt, hiszen a rendszer végigvezet a kitöltésen, így a bejelentés csupán pár percet vesz igénybe.

Az alkalmazás egy könnyen használható szerkesztő modult is tartalmaz, melynek segítségével könnyen elkészíthető a baleseti ábra, nem kell már remegő kézzel papírra rajzolgatni. A baleset típusának kiválasztása és a GPS-es baleseti helyszín meghatározás szintén hozzájárul a gyors és egyszerű adatfelvételhez.

A bejelentés során a rendszer e-mailben küld értesítést minden érintettnek, mellékelve a kitöltött pdf formátumú kárbejelentőt, így biztosak lehetünk benne, hogy a bejelentés megérkezett.

Tudni kell, hogy a hagyományos kék-sárga nyomtatvánnyal teljesen egyenértékű a mobiltelefonos kárbejelentés, de annál sokkal pontosabb, szakszerűbb, gyorsabb; a kárrendezési eljárás teljesen papírmentesen megoldható. Az applikáció online, illetve okostelefonról Android és iOS operációs rendszereken is letölthető itt.

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és további naprakész információkat szeretnél kapni, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is!

 

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s