Nő a GYED és a diplomás GYED összege!

2019-ben a minimálbér emelésének köszönhetően emelkedik a GYED maximális összege, illetve a diplomás GYED összege is nő.

A gyermekgondozási díj (GYED) havi összege a jövedelem 70%-a, de legfeljebb havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-a lehet. A mesterképzésben részt vevő hallgatóknál a garantált bérminimum az ellátás alapja, ennek veszik a 70 százalékát. Az alapképzésben részt vevők esetén pedig a minimálbért és ennek 70 százaléka lesz a GYED összege.

A minimálbér 2019. január 1-től havi bruttó 149 ezer forint, míg a garantált bérminimum 2019. január 1-től havi bruttó 195 ezer forint lesz.

Ez azt jelenti, hogy a maximális GYED összege 2019-ben eléri a bruttó 208 600 forintot, míg a diplomás GYED az alapképzésben résztvevő hallgatóknál 104 300 forintra, a mesterképzésben résztvevők esetében 136 500 forintra emelkedik.

Nem nehéz kiszámolni, hogy a GYED összegére vonatkozó számítási időszakban a maximális összeg eléréséhez legalább havi bruttó 298 000 Ft jövedelem szükségeltetik.

A GYED-del kapcsolatos összes tudnivalót elolvashatod itt!

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és további naprakész információkat szeretnél kapni, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is!

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s