CSOK: 2018. december 1-től igényelhető az emelt összegű kölcsön!

2018. december 1-től a 2 gyermekes családok is igényelhetnek 10 millió forintos kedvezményes CSOK kölcsönt, míg a 3 gyermekesek által kérhető összeg 15 millió forintra emelkedik.

A CSOK keretein belül a 2 gyermekes családok részére eddig nem volt lehetőség a kedvezményes kamattámogatású kölcsön igénylésére, azonban 2018. december 1-től változik a helyzet: új építésű lakásokra a 2 gyermekes családok is hozzájuthatnak 10 millió forintos kölcsönhöz.

A 3 gyermekes családok ugyanakkor 5 millió forinttal több kölcsönt, azaz összesen 15 millió forintot kaphatnak. A CSOK fenti bővítéséről szóló kormányhatározat a 2018. november 13-ai Magyar Közlönyben jelent meg.

Hangsúlyozandó, hogy a 3 gyermekesek vonatkozásában nem a 10 milliós egyszeri támogatás emelkedik, hanem csak a + 10 milliós kölcsön nő 15 millióra. Ugyanez érvényes a 2 gyermekes családokra is: nem egyszeri 10 milliós támogatást kapnak, hanem csak a fix 3%-os CSOK kölcsönt igényelhetik 10 milliós összegig, azaz a 2 gyermekesek 10 milliós kölcsönt kaphatnak új lakásra!

A CSOK-kal kapcsolatos valamennyi írásom elolvasható ITT.

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és további naprakész információkat szeretnél kapni, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is!

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s