Emelkedik a CSOK összege?

A Magyar Falvak program keretein belül minden bizonnyal emelkedni fog a CSOK (családok otthonteremtési kedvezménye) összege. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mekkora lesz a növelt összeg.

Az emelt összegű CSOK csak az 5000 fő alatti településekre lesz igénybe vehető, mind új építésű ingatlan esetén, mind használt lakás vásárlásakor. Nagy kérdés, hogy az 5000 főnél kevesebb lakossal rendelkező településeken a munkalehetőség hiánya és a sok helyen hiányos infrastruktúra mennyi lesz vonzó a fiatalok számára. Az viszont biztosnak tűnik, hogy megnövelt összegű CSOK jóvoltából az 5000 fő alatti településeken akár önrész nélkül is lehet majd lakóingatlanhoz jutni.

Magyarországon kb. 3000 olyan település van, ahol 5000-nél kevesebb a lakos. A már ezen a településeken élők számára a CSOK emelet összege jelentős segítség lehet, főként a nagyvárosok agglomerációjában.

Használt lakás vásárlása esetén jelenleg 600 000 Ft-tól 2 750 000 Ft-ig terjedhet a CSOK összege, míg új lakás vásárlása esetén 600 000 Ft-tól 10 000 000 Ft-ig. Az új lakásra vonatkozó szabályok ITT olvashatók, a használt lakásra vonatkozók pedig: ITT.

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és további naprakész információkat szeretnél kapni, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is!

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s