Miből és mennyit vonhat a végrehajtó?

Ha valakinek lejárt tartozása van és nem fizeti ki, könnyen előfordulhat, hogy a végrehajtóval találja szemben magát. A végrehajtási eljárásban elsősorban az adós munkabéréből, jövedelméből kell a tartozást behajtani, amelynek eredménytelensége esetén következhet az ingóság vagy az ingatlan foglalása. Milyen jövedelmekből tilthat le a végrehajtó és milyen összegben?

A munkabérből  legfeljebb 33%-ot, kivételesen legfeljebb 50%-ot lehet levonni, ugyanakkor mentes a végrehajtás alól a havi munkabérnek az a része, amely egyenlő az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegével, azaz 28 500 Ft-nak mindenképpen meg kell maradnia. Az említett 50%-ot csak akkor lehet levonni ha a tartozás tartásdíj miatt áll fenn, vagy ha a munkavállalótól követeli vissza az alaptalanul felvett munkabért a munkáltató, vagy ha valaki alaptalanul jutott hozzá társadalombiztosítási ellátáshoz. Nagyon fontos, hogy ha az adóst egyszerre több tartozásból eredő letiltások terhelik , akkor is csak legfeljebb a munkabér 50%-a vonható.

A nyugellátásból legfeljebb 33 százalékot lehet levonni. A levonás a nyugdíj legfeljebb 50%-áig terjedhet gyermektartásdíj és jogtalanul felvett nyugdíj esetén.

A baleseti járadék, a baleseti táppénz, a táppénz, a gyermekgondozási díj (GYED), valamint a csecsemőgondozási díj (CSED) mentes a végrehajtás alól. Csak gyermektartásdíj és jogalap nélküli felvétel esetén lehet belőlük 33%-ot  levonni. A megváltozott munkaképességű személyek ellátásaiból is legfeljebb 33%-ot lehet levonni.

A gyermekgondozást segítő ellátásból (GYES) és a gyermeknevelési támogatásból (GYET) legfeljebb 33%-ot lehet levonni ha azokat jogtalanul vették fel. Ugyanez vonatkozik a családi pótlékra is: csak akkor vonható a 33%, ha valaki jogtalanul jutott hozzá valaki. Más tartozás ezekből nem tiltható le!

Az álláskeresők ellátásaiból (álláskeresési járadékból, nyugdíj előtti álláskeresési segélyből, keresetkiegészítésből, és keresetpótló juttatásból) legfeljebb 33%-ot lehet levonni tartásdíj és jogalap nélkül felvett álláskeresői ellátás fejében, más tartozás ebből nem vonható.

A fogva tartott adós keresményéből legfeljebb 50% vonható le.

Végezetül lássuk, hogy mik azok a jövedelmek, amik abszolút mentesek a letiltás alól, tehát ezekből senki, semmit, semmilyen tartozás fejében nem vonhat le:

 • a nemzeti gondozási díj és a hadigondozottak pénzbeli ellátása, az életüktől és szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak kárpótlásáról szóló törvény szerint járó életjáradék,
 • a települési támogatás, a rendkívüli települési támogatás, az aktív korúak ellátására való jogosultság keretében megállapított pénzbeli ellátás, az időskorúak járadéka, a munkanélküliek jövedelempótló támogatása, az ápolási díj, a tartós ápolást végzők időskori támogatása,
 • anyasági támogatás,
 • a rokkantsági járadék és a vakok személyi járadéka,
 • az egészségkárosodásra tekintettel járó keresetkiegészítés, az átmeneti keresetkiegészítés, a jövedelemkiegészítés, az átmeneti jövedelemkiegészítés, a bányászok egészségkárosodási járadéka,
 • a törvényen alapuló tartásdíj, ideértve a bíróság által előlegezett gyermektartásdíjat is, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényen alapuló gyermekvédelmi pénzbeli ellátások,
 • a nevelőszülő részére a gondozásába ideiglenes hatállyal elhelyezett, átmeneti vagy tartós nevelésbe vett gyermek, utógondozói ellátásban lévő fiatal felnőtt ellátását szolgáló nevelési díj, külön ellátmány és családi pótlék,
 • az ösztöndíj, a tudományos továbbképzési ösztöndíjas munkabér jellegű ösztöndíjának kivételével,
 • a kiküldetéssel, külszolgálattal és munkába járással összefüggő költségtérítés,
 • a meghatározott kiadás fedezésére szolgáló összeg,
 • a fogva tartott adós részére a kapcsolattartó által célzottan befizetett összeg,
 • a fogyatékossági támogatás.

A végrehajtással kapcsolatban további hasznos tudnivalók olvashatók ide kattintva!

Hasznos volt a cikk? Szeretnél naprakész információkat kapni? Iratkozz fel az új cikkek megjelenéséről szóló értesítőre, ajándék könyvért hírlevélre és kövess Facebookon is!

57 Comments

 1. Szia én aszt szeretném kérdezni hogy egész hónapba tapezes voltam abból is csak 28000 Ft marad majd a számlámon?

  Kedvelés

  1. “baleseti járadék, a baleseti táppénz, a táppénz, a gyermekgondozási díj (GYED), valamint a csecsemőgondozási díj (CSED) mentes a végrehajtás alól”
   Ez figyelembe véve, a táppénzből nem vonható, DE az első 15 munkanap ami beteg szabadság, abból vonható !

   Kedvelés

   1. SZIA.SZERETNÉM TUDNI,HOGY ROKKANTSÁGI ELLÁTÁSBÓL ,LEVONHATJÁK-E AZ 50%-ÁT?

    Kedvelés

 2. Érdeklődni szeretnék, hogy 2015.04.04-én elárvereztték a lakásunkat sajnos. Akkor volt fenn 6 000 045 ft tartozásunk. A lakásunkat 5 600 000 ft-ért áron alul adtták el. Ha jól számoltam akkor 445 000 ft tartozás maradt fenn. Eloőtte is és azóta is tiltottákk a fizetésünket. Az én fizetésemből áprilisban tiltottak utoljára, mert hála istenek az előirt összeg letelt. A férjemnek viszont nem. Augusztus végén kaptam 1 levelet, hogy tiltani fogják a munkabérem, illetve még 1 levelet amiben 30%-os végtörlesztést ajánlottak fel. Rá 1 hétre a bankomtol is kaptam levelet, hogya végrehajtó letiltást kért a számlámra azóta a folyoszámlámról setudok levenni semmit. Ez lehetséges? Várom mielőbbi vályzukat!

  Kedvelés

  1. Tisztelt Palasits Ferencné! Javaslom megkeresni a végrehajtást kérőt (akár a végrehajtó útján is), hogy tételesen (tőke, kamat, költség) jelentse be mekkora a még fennálló követelése, mert abból lehet látni a pontos összeget, valamint hogy miből adódik még tartozás.

   Kedvelés

 3. Érdeklődnék hogy rokkantsági ellátásból mennyit vonhat le a végrehajtó? Mert nekem 44.865Ft-ot állapítottak meg.
  Kérem válaszoljanak!
  Köszönöm

  Kedvelés

 4. Tisztelt Jogvadász
  Válok. Feleségem ideiglenes intézkedésben tiltatja a fizetésemből 2 gyermekemre a 6o.ooo ftot gyerektartás címén.
  Netto bérem 15o.ooo ft.
  Jelenlegi kedvesem szintén 2 gyereket vár.
  Az érkező 2 gyermekemet születésük után figyelembe KELL-E vennie a bíróságnak, hogy csak a bérem 25%-át vihessék? Tehát egyenrangúnak számítanak-e? vagy lesz-e esetleg sorrend vagy különbség?
  ha nem számít, a jelenlegi kedvesem ha beperel, elérheti-e az egyenlő letiltást?
  ha például a kedvesem jövedelme magasabb-e sokkal az enyémnél?

  Illetve ha én megyek gyedre, a 33%bol is egyenlően részesül-e a 2 anya?
  Köszönöm

  Kedvelés

  1. Tisztelt Szalai László! A meglévő gyermekek tekintetében a bíróságtól kérni kell a gyermektartásdíj csökkentését arra való hivatkozással, hogy az eltartottak száma nőtt. Az újonnan születendő gyermekek tartásdíjának kérdésében a bíróság a fennálló jövedelmi, vagyoni viszonyok alapján dönt, nyilván azt is figyelembe veszik, hogy az anya jövedelme magas. Egyenlően csak akkor részesülnek, ha bíróság ezt határozza meg, egyébként a bíróság döntésének megfelelő részben.

   Kedvelés

 5. Üdvözletem!
  Ha jogszabály szerint a hatósági átutalási megbízás bankszámláról történő levonása alapján táppénz, csed, gyed – ből nem lehet letíltást alkalmazni akkor ezt a bank miért vonja le, és mit lehet tenni ezzel kapcsolatban? Kihez kell fordúlni?

  Kedvelés

   1. Tisztelt Jogvadász!

    Ugyan ez a problémám, csak annyi különbséggel, hogy munkabérként utalják nekem a CSED-et, de mikor elkezdték a levonást, már akkor jeleztem a Végrehajtónak is, illetve a folyószámla vezető bankomnak is, emailen, telefonon, és postai úton is elküldtem mind a kettőnek a határozatot erről. Azóta válaszoltak. A végrehajtó szerint a banknak kellene megfelelően eljárnia a törvény alapján, és nekik nincs információjuk arra vonatkozóan, hogy milyen jogcímen kerül rá az összeg a folyószámlámra. A bankom is válaszolt, melyben leírják, hogy a törvény alapján (1994.évi LIII. tv. Vht. V. fejezete, Vht. 79/A § (3) as pontban), hogy a szüléssel járó költségek 50%-a vonható. De egyébként a végrehajtónak jelezzem. Most megírom megint mind a kettőnek persze, de kérdésem az lenne, hogy akkor kinek kellene felfüggeszteni az eljárást? Illetve meg tudná mutatni, hogy hányas §, amibe le van írva, hogy nem vonhatnak CSED-et, GYES-t, GYED-et?

    Nagyon köszönöm előre is a válaszát!
    Üdvözlettel:
    E. R.

    Kedvelés

   2. Tisztelt Ecsedi Réka! Más a jövedelemből történő letiltás és más a bankszámlára kiadott hatósági átutalási megbízás. Letiltás nem adható ki a felsoroltakra (Vht. 74. §), azonban a bankszámlán lévő pénzből az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese feletti összeg korlátlanul végrehajtás alá vonható, az ez alatti összegből pedig az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege és az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese közötti rész 50%-a vonható végrehajtás alá. Ugyanakkor legalább az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének megfelelő pénzt a számlán kell hagyni.
    A végrehajtási eljárást csak bíróság függesztheti fel, míg a hatósági átutalási megbízás feloldását a végrehajtó intézi. A számláról levont pénzt csak akkor kaphatja vissza, ha ahhoz a végrehajtást kérő hozzájárul. A végrehajtónak igaza volt abban, hogy ő nem tudhatja, honnan, milyen címen kerül pénz a számlájára, a számláról való levonás a bank felelőssége.

    Kedvelés

   3. Illetve a családi pótlékot is levonták, mert hogy már rajta hagyták azt az összeget a számlámon, amit ilyenkor a törvény előír.

    Kedvelés

 6. “A munkabérből legfeljebb 33%-ot, kivételesen legfeljebb 50%-ot lehet levonni.
  Az említett 50%-ot csak akkor lehet levonni ha a tartozás tartásdíj miatt áll fenn, vagy ha a munkavállalótól követeli vissza az alaptalanul felvett munkabért a munkáltató, ” ??? *
  –Ez nem igaz ,mert a következőben megcáfolja a saját írását!
  “Nagyon fontos, hogy ha az adóst egyszerre több tartozásból eredő letiltások terhelik , akkor is csak legfeljebb a munkabér 50%-a vonható.”

  * Nekem ezek közül egyik se volt,mégis 50%-ot vontak… !!!!!!
  2 tartozásom volt és így lett 50%, de egyik sem amit fentebb említett
  se tartásdij,se jogtalanul felvett munkabér../hitel/
  Akkor hogy is van ez?
  Miért nem csak azt irja,hogy ha több tartozás van, akkor max. 50%-ot tilthatnak…? így érthetőbb lenne és nem keveri meg az embert…
  Kérdésem a következő:
  Táppénzből lehet vonni??? Gyed,gyes,anyasági lehet vonni ?

  köszönettel: Mártika

  Kedvelés

  1. Tisztelt Mártika! 50%-ot lehet vonni, ha több tartozás áll fenn (a kettő is többnek minősül), teljesen mindegy, hogy mi a tartozások jogcíme. Azonban ha például csak tartásdíj tartozás van egyedül, abból 50% vonható. A családtámogatásokból nem lehet vonni.

   Kedvelés

 7. Üdvözlöm!
  Sajnos a végrehajtó, annak ellenére nem tett semmit, hogy elektronikus úton(hogy nyoma legyen)továbbítottam a határozatokat a csed, valamint a családi pótlék megállapításáról. A végrehajtást kérővel megállapodást írtunk alá, amit én is az előzőekben említett iratokkal együtt továbbítottam. A végrehajtást kérő jelezte, hogy egyidőben a végrehajtó részére is megküldte a megállapodásunkat és kérte, hogy vegye le az inkasszót a számlámról.
  Ennek ellenére kb 8 nap elteltével a bank 50%-át levonta a csed- ből. Jeleztem a bank részére és a végrehajtó részére a felháborodásom, de eddig választ nem kaptam senkitől, viszont a levelem után néhány órával az inkasszót levették a számlámról.
  Ki a felelős azért, hogy a családi pótlékból és a táppénzből is levonás történt? A legjobban ez a mostani csed-ból történő 50%levonás verte ki a biztosítékot nálam. Erősen gondolkodom, hogy ezt jogi úton fogom rendezni. Megtehetem? Nem beszélve, hogy a bankban történő várakozás egy 7 hetes koraszülött babával az influenza kellős közepén kifejezetten öröm volt.

  Köszönöm a választ!
  Tisztelettel:
  Nagy Anett

  Kedvelés

  1. Tisztelt Nagy Anett! A végrehajtási eljárásban a végrehajtást kérő az ügy ura, a végrehajtó az ő kérelmének és a törvényeknek megfelelően – az adós jogainak is a figyelembe vételével – jár el. Amennyiben részletfizetési megállapodás köttetik, úgy az eljárás szünetel, tehát semmilyen behajtási cselekmény nem foganatosítható, az inkasszót is le kell venni a számláról. A végrehajtó nem tudhatja, hogy honnan, mikor és mekkora összeg érkezik a számlára, ameddig azt nem igazolják. A végrehajtó intézkedésével szemben (vagy annak elmulasztása esetén) végrehajtási kifogással lehet élni.

   Kedvelés

 8. Köszönöm szépen!
  Elgondolkodtam azon, hogy vajon a jogalkotók kinek szánták a végrehajtási törvényt?
  A végrehajtó szerint a bank tudja, hogy milyen jogcímen érkezik a számlára pénz, az előző hozzászólások szerint a bank szerint nekik nem kell figyelni.
  Érdekes a magyar jogrendszer(is). A bank az én esetemben még nem válaszolt a panaszomra.
  Feltételezem, hogy kivizsgálják és majd utána válaszolnak.
  Mindenesetre semmikép nem fogom annyiban hagyni!

  Szép estét!

  Kedvelés

 9. Tisztelt Jogvadász!

  Érdeklődni szeretnék, hogy megbízásos szerződés díjából a végrehajtó illetve pl. a nav stb… vonhat-e le valamit fennálló tartozás miatt?
  Havi rendszerességgel, cégeknél fogok munkát vállalni, megbízási szerződéssel. (adószámos magánszemélyként) Egyrészt az érdekelne, hogy milyen adózás illetve egyéb járulékfizetés vonatkozik ide, másrészt a fent említett, miszerint ebből az összegből vonhatnak-e le tartozás miatt? Köszönettel: Suzanne

  Kedvelés

  1. Tisztelt Váradi Suzanne! A tartozás miatt vonhatnak le a megbízási szerződés díjazásából, az adó- és járulékfizetés tekintetében nem tudok érdemben nyilatkozni.

   Kedvelés

 10. Jó napot! Én 2016 óta rokkantsági ellátást kapok, azóta 50% a mai napig vonja a végreható.
  Sajnos 2019.01.02. óta ismét betegállományban vagyok.
  Fizetési letiltást küldött a cégemhez, és inkasszót a számlámra.
  A fél rokkantsági ellátásombol még levont, és a táppénzemböl is. Nem is egyszer.
  1. YUGDIJ àTUTALàS:+52.415,-HUF; Köz               NYUGDIJFOLYOSITO IGAZGATOS; ez már az 50% ebböl
  àTUTALàS:-26.207,-HUF; Közl EREDETI KLIRING AZONOSITò:101-02244-201901; Partner
  2.MUNKABÉR àTUTALàS:+53.107,-HUF; ebböl
  :-12.303,-HUF; Közl EREDETI KLIRING
  3.
  :+31.896,-HUF; Közl Hòközi tàppénz ebböl
  àTUTALàS:-27.658,-HUF; Közl EREDETI KLIRING
  Ez mind 02 hónapban betegállományban
  Megteheti?

  Kedvelés

   1. Jó napot!

    Csatolásban küldők egy levelet, amit ma kaptam kézhez, én nem kértem részletfizetést, de küldtem a végrehajtónak egy levelet, hogy mindenemet elveszi és nem tudom miért mert már sok adósságot kifizettem több mint (10 ,millió ft) 2006 óta fél fizetést kaptam. Jellenleg rokkantsági ellátást kapók aminek 50% át 3 éve elveszi, azt sem tudom mire. Ez egy 2012 es valami, fogalmam nincs micsoda? Kérem segítsen mert most hosszútávú betegállományban vagyok és nem tudom ezt a magas összeget befizetni, hiszen a számlámat is inkasszózta. Üdvözlettel Végsőné Erika

    JOGVADÁSZ ezt írta (időpont: 2019. febr. 28., Cs 15:23):

    > Jogvadász hozzászólt: “Üdvözlöm! Igen, sőt a végrehajtási törvény alapján > kötelezettsége is megtenni, mivel az a dolga, hogy a követelést behajtsa.” >

    Kedvelés

 11. Tisztelt Jogvadász! Idén megyek nyugdíjba, a jelenlegi munkabéremből gyermektartás címén 50%-ot levonnak. Végrehajtás terhelné a fizetésemet, de az előbbi okból a végrehajtást eddig nem tudták érvényesíteni. Kérdésem: Ha nyugdíjba megyek a nyugdíjból a gyermektartási díj levonása felett érvényesítheti-e a végrehajtó a letiltást? ( Rémhírek szerint akár a minimumnyugdíjig – 28500 Ft- elmehet a végrehajtó?) Mi történik abban az esetben, ha a nyugdíj mellett jelenlegi munkahelyemen tovább dolgozom? Megjegyzem: a gyermektartási kötelezettségem a jelenlegi jövedelmem (fizetésem) 50%-át jóval meghaladja, kb. kétszerese. Ha tovább dolgoznék, mindkét jövedelmemből levonható-e a gyerektartási díj és ha esetleg ezek egyenként is elérik az 50%-ot, a végrehajtó letilthat-e további összeget?

  Kedvelés

 12. Tisztelt Jogvadász! Szeretnék érdeklődni az iránt hogy a kormányhivataltól kapott EGYT.böl vonhat e a végrehajtó.27075.ft ot kapok bankszámlára de azt zárolta szintén a végrehajtó. Mennyit kaphatok meg belőle. Köszönöm válaszát.

  Kedvelés

  1. Tisztelt Mezei Jánosné! Ez letiltás alól mentes. Bankszámlára viszont kiadható inkasszó. Igazolja bankszámla kivonattal a végrehajtónál, hogy csak ez a jövedelem érkezik a számlájára.

   Kedvelés

 13. Tisztelt Jogvadász!
  Egyszerűsített foglalkoztatásból kapott jövedelemből is lehet vonni NAV letiltást?
  Köszönöm válaszát.

  Kedvelés

 14. Tisztelt Jogvadász!
  Az 50% a letiltás abszolút maximuma, akkor is, ha mondjuk havi nettó 1M-ót keresek? (nem így van, csak kérdés). Köszönöm.

  Kedvelés

   1. Tisztelt Jogvadász !
    Kovácsovics Beáta 2019. 05.16-án kérdezte:”Tisztelt Jogvadász!
    Az 50% a letiltás abszolút maximuma, akkor is, ha mondjuk havi nettó 1M-ót keresek? (nem így van, csak kérdés). Köszönöm.”
    A válasz erre “Igen” volt.
    A VHT 63 § ezt írja:
    63. § A 61. § szerinti levonás után fennmaradó összegből korlátozás nélkül végrehajtás alá vonható a havonta kifizetett munkabérnek az a része, amely meghaladja az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének ötszörösét.

    Eszerint mégiscsak lehet 50 %-nál magasabb a letiltás mértéke, ugye ?
    Köszönöm a választ.

    Kedvelés

 15. Tisztelt Jogvadász!
  Érdeklődnék,hogy nyugdíjelőtakarékosságból vonhat e a NAV vagy a végrehajtó?
  Köszönöm
  Timi

  Kedvelés

 16. Tisztelt Jogvadász!
  Érdeklődni szeretnék Öntől, gyermektartásdíj ügyében.
  Volt párom lassan két éve nem fizet gyermekem után (bíróság által 20.000 Ft lett megállapítva). Állandó munkahelye/fizetése nem volt azóta. Időközben sajnos elvesztette látását… Idén lesz 40 éves, kislányunk 8 éves. Sajnos azt nem tudom hogy rokkantsági nyugdíj ill. ellátás címen kap-e pénzt, viszont vakok és gyengén látók segélyét is kap. A kérdésem az lenne, hogy ez esetben van-e lehetőségem behajtásra?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Timi

  Kedvelés

 17. Tisztelt Jogvadász! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha az öregségi nyugdíjamból letiltanak 50 százalékot, azt megtehetik a nyugdíj mellett szerződéssel végzett tevékenységem után járó bérrel is? Köszönöm a választ.

  Kedvelés

  1. Tisztelt Jogvadász,,,azt szeretném megkérdezni, hogy a végrehajtó leveheti-e a családipótlék egy részét úgy a bankszámlámról, hogy nincs
   kimutatás róla a számlán, hogy mennyi pézt vett le a számláról. (ezt még most sem értem, pedig ez történt.) És hogyan követelhetem vissza?

   Kedvelés

   1. Tisztelt Suki László! Igen, de olyan nem fordulhat elő, hogy nincs az összegről igazolás. Be kell menni bankszámla kivonattal a végrehajtóhoz, aki feloldja az inkasszót. A visszatérítéshez a végrehajtást kérő hozzájárulása szükséges.

    Kedvelés

 18. Tisztelt Jogvadász .
  Azt szeretném kérdezni adó visszatérítésből vonhat e a végrehajtó köszönöm válaszát

  Kedvelés

 19. Tisztelt Jogvadász! Érdeklődöm, hogy fogyatékossági támogatás összegéből vonhat-e a végrehajtó. Köszönöm a választ.

  Kedvelés

 20. Tisztelt Dr. Aukszi Tamás!
  A múlt havi munkabéremből 3 cég felé is kellett kifizetést teljesítenem ami így meghaladta a fizum 50%-t
  1. Balatonlellei Pénzügyi Végrehajtói Társulás Főkövetelés
  2, Dr. Nagy Gábor Önálló Bírósági Végrehajtó
  3, MKK Zrt
  A 2, és 3, esetben ugyan az a közleményrovatba írt hivatkozási szám az összeg azonban más.
  Ez a három tétel meghaladta a fizetésem 50%-t. A kifizetéseket a munkáltatóm teljesítette a könyvelő írásos tájékoztatója alapján. Mit tehetek ilyenkor? Kinek kell figyelnie az 50%-t?

  Kedvelés

 21. Üdvözlöm!

  Érdeklődnék, hogy táppénzből illetve álláskeresési hozzájárulásból lehet e vonni a végrehajtást?

  Köszönöm válaszát!

  Kedvelés

 22. Üdvözlöm én azt szeretném kérdezni hogy a párom rokkant ellátást kap amiből 33 % már vonnak. Közben munkában állt és azt szeretném kérdezni hogy a munka bérből mennyit foghatnak még? Mert több tartozás is van. Válaszát előre is megköszönöm. Balogh Julianna.

  Kedvelés

 23. Üdvözlöm! Páromnak 50%-ot vonnak a fizetésből. Covidos lett, két hét táppénz esetén ugyanúgy vonható az 50%? Válaszát előre is köszönöm! Üdv: Szilvi

  Kedvelés

 24. Tisztel Jogvadász úr.
  Olyan kérdésem lenne, hogy mivel azt olvasom, hogy ápolásihoz nem nyúlhat behajtó de mégis fogják tőlem, sőt a kicsit több mint 50000 ezerből 20000 von le havonta. Ezt, hogyan teheti mégis? És ilyenkor mi a teendő?

  Kedvelés

  1. Tisztelt jogvadász Rokkantsági ellátást kapok ami 93350 Ft lenne, de 50% letiltás érkezett be a nyugdíjfolyósító igazgatósághoz, így 46675 Ft-ot kapok, mivel dolgozni nem tudok a betegségem által és ez a 46675 Ft még a rezsit se tudom kifizetni, ami eladható volt azt pénzé tettem, hogy a számlákat kifizessem sajnos élelemre se gyógyszerekre nem futja, a szomszédok adnak néha egy tányér ételt amit restellek. mit tegyek, nagyon elszomorító és kilátástalan az életem, kihez forduljak segítségért?
   Már öngyilkosság gondolatával barátkozom, mit tegyek?

   Kedvelés

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s