Rendezettek a pénzügyeid?

A legtöbb embernek gondot okoz a pénzügyeinek kezelése, sőt sokan az alapvető pénzügyi fogalmakkal sincsenek tisztában. Noha az anyagi boldogulás elsősorban nem jogi kérdés, de egy befektetésnél, egy hitelfelvételnél, egy biztosítás megkötésénél, egy  pénzügyi panasztételnél vagy egy fogyasztóvédelmi ügyben bizony jól jön, ha az ember ismeri a lehetőségeit és a jogait. Ezek megismeréséhez szeretnék most segítséget nyújtani.

Egy rendkívül hasznos internetes oldalon, a Pénzügyi Navigátoron, ingyenesen letölthető ismertető füzetekkel, videó összeállításokkal és pénzügyi alkalmazásokkal állnak rendelkezésre a pénzügyek iránt érdeklődők számára. Olyan kérdésekre találhatók itt válaszok, hogy mit tegyünk, ha fizetési nehézségeink adódnak, ha el akarjuk kerülni a hitelszerződésünk felmondását, ha befektetni vagy takarékoskodni szeretnénk, de olvashatunk többek közt a Pénzügyi Békéltető Testületről, az online vitarendezésről, a pénzügyi kockázatokról, az árubemutatók veszélyeiről vagy éppen a nyugdíj-biztosításokról.

Emellett megtalálható az oldalon az életbiztosítások összehasonlító alkalmazása, bankszámla választó, betét- és megtakarításkereső, hitelválasztó, de a háztartásunk költségvetését is kikalkulálhatjuk, látva ezzel, hogy hol tudunk esetleg spórolni.

A fogyasztóvédelem tárgykörében részletes információkat találhatunk például a bankszámla konstrukciókról. A bankszámla a mindennapi életünk része lett. A munkabér, a nyugdíj, az ösztöndíj ma már bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy egy bankszámla valóban azt nyújtsa, amire szükségünk van (és kifizetődő legyen a fenntartása) körültekintően kell választani. Ugyanez vonatkozik a bankkártyára is, hiszen közel sem mindegy, hogy melyik szolgáltatónál milyen bankkártyával rendelkezünk.

Előfordulhat persze olyan élethelyzet is, hogy a vásárlásainkhoz nem áll rendelkezésre elegendő anyagi forrás. Ilyenkor felmerülhet a hitelfelvétel gondolata vagy a lízing lehetősége. Ilyenkor nyújthatnak segítséget a jelzáloghitelek, a gépjárműhitelek vagy a különböző fogyasztási hitelek.  A gond akkor van, ha huzamosabb ideig tartó problémáról miatt visszafizetési nehézségeink akadnak. Ez előfordulhat például munkahely elvesztése, tartós betegség esetén. Ilyenkor fontos, hogy minél előbb valamilyen fizetéskönnyítő megoldást találjunk. Mégis hogyan? Erre is választ kaphatunk.

Jó szívvel ajánlom tehát figyelmébe a Pénzügyi Navigátor oldalát azoknak, akik a pénzügyekkel kapcsolatos ismeretekre szeretnének szert tenni vagy egyszerűen csak valamilyen pénzügyi kérdésükre szeretnének választ kapni.

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és további naprakész információkat szeretnél kapni családügyekkel kapcsolatban is, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon!

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s