Megváltozott a családtámogatások rendszere!

2018. január 1-től nagyon sok családokat érintő jogszabály változott, így többek közt nőtt a gyermekgondozási díj (gyed), valamint a diplomás gyed maximális összege, az édesanya diákhitelének tartozásának törlesztését felfüggesztik vagy elengedik, de nő a családi adókedvezmény és a gyermeket vállaló jelzáloghiteles családok is csökkenthetik a tartozásuk összegét.

2018-at a családok éveként harangozták be, s valóban méltán lesz nevezhető ez az év annak, hiszen január 1-től jelentősen megváltoztak a családtámogatások. Íme néhány fontos változás a sok közül.

  • A gyed maximális összege 2018-ban bruttó 193 200 forint lesz.
  • A diplomás gyed az alapképzésben részt vevő hallgatóknál 96600 forintra nő.
  • A diplomás gyed a mesterképzésben részt vevők esetében 126350 forintra nő.
  • A diplomás gyed időtartama 2 évre emelkedik.
  • Nő a kétgyermekesek családi  adókedvezménye havi 5 ezer forinttal.
  • A  jelzáloghiteles családok tartozása a harmadik, a negyedik, az ötödik vagy további gyermek megszületése esetén gyermekenként 1–1  millió forinttal  csökken, akkor is ha később veszik fel a hitelt.
  • Gyermekvállalás esetén felfüggesztik a diákhitel tartozás fizetését, a második gyermek  vállalása esetén a tartozás felét, a harmadik vagy további gyermekvállalásánál pedig a teljes tartozást  elengedik.

Ha minden részletet szeretnél megtudni a családtámogatásokkal kapcsolatos változásokról akkor figyeld a honlapot és ha feliratkoztál az értesítőre, vagy letöltötted a családtámogatások rendszeréről szóló 2017-es tájékoztatót, akkor az email címedet is, mert hamarosan elérhetővé válik a családtámogatások rendszeréről szóló 2018-as tájékoztató, amely átfogó képet nyújt az egész megújult 2018-as családtámogatási rendszerről!

Amennyiben hasznosnak találtad ezt a cikket és további naprakész információkat szeretnél kapni a családtámogatásokkal kapcsolatban, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is!

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s