2018-ban 3 segítség jön a nagycsaládosoknak!

Három olyan intézkedés lép életbe 2018-ban, ami a nagycsaládosok életét megkönnyíti. Ebből kettő az ingatlanvásárláshoz kötődik, a harmadik pedig adminisztratív enyhítést jelent. De ki számít nagycsaládosnak?

Nagycsaládnak minősül az a háztartás, ahol a szülők legalább 3 gyermeket nevelnek, tehát legalább 3 gyermek után kapnak családi pótlékot. Ahhoz, hogy egy család nagycsaládosnak minősüljön, nem szükséges a szülőknek házastársaknak lenniük, az élettársi kapcsolat is elég.

A 2018-as családtámogatási programba rengeteg kedvezmény került be, s most itt a legújabb, nagycsaládosoknak szóló kedvezménycsomag. Lássuk mi is az a 3 dolog, ami segítséget fog jelenteni a nagycsaládosok számára.

1. 2018-tól eltörlik azt az adminisztratív kötelezettséget, miszerint a nagycsaládosoknak évről évre igazolniuk kell, hogy több gyereket nevelnek.

2. A nagycsaládosok esetén új ingatlan vásárlásakor a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) összegét is figyelembe veszik majd az illetékkedvezmény számításánál.

3. Ha a csok mellé kamattámogatott hitelt is felvesznek a nagycsaládosok, akkor a közjegyzői díj a harmadára csökken.

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és további naprakész információkat szeretnél kapni a családtámogatásokkal kapcsolatban, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is!

Forrás: kormany.hu

 

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s