2018-tól csökken a lakáskiadás adója!

2018-ban a lakást bérbeadó magánszemélyeknek jóval kevesebb adót kell fizetniük, ugyanis már nem kell megfizetni a bérbeadásból származó jövedelem után a 14 %-os egészségügyi hozzájárulást (eho). Egyedüli adóként csak a 15%-os SZJA marad.

A Hogyan fizessünk adót ingatlan bérbeadása után? című írásomban már taglaltam azt, hogy mindenképpen érdemes a becsületes utat választani a lakáskiadás utáni adófizetés tekintetében, ugyanis ha a bérbeadásból származó jövedelem nem szerepel az adóbevallásban, hanem az ebből a tevékenységből származó jövedelem a NAV ellenőrzési eljárása során derül ki, akkor az adón felül még adóbírságot és késedelmi pótlékot is fizetni kell.

A 2017 decemberi bérleti díj fizetését érdemes 2018 januárra halasztani, mivel az a bevétel hiába az előző évre vonatkozik, így már az új évi jövedelmet növeli, tehát a 14%-os ekhótól mentes.

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és további naprakész információkat szeretnél kapni, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is!

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s