Kilakoltatási moratórium november 15-től április 30-ig!

Az ember életében talán az egyik legnehezebb pillanat, amikor a kifizetetlen adósságai miatt a saját lakásának végrehajtás útján történő értékesítésével próbálják meg a tartozást kiegyenlíteni. Sajnos gyakran előfordul, hogy az adós önként nem hagyja el az ingatlant, sokszor nem is makacsság okán, hanem azért, mert egész egyszerűen nincs hová mennie. Amennyiben az értékesített lakóingatlan önként nem kerül elhagyásra, a végrehajtó karhatalom segítségével is kilakoltathatja az adóst. Némi könnyebbséget jelent, hogy kilakoltatásra a téli időszak után kora tavasszal sem kerülhet már sor.

A kilakoltatási moratórium eddig minden év december 1-től március 1-ig tartott, azonban ez az időszak most meghosszabbításra került. A kilakoltatási moratórium magánszemélyek esetén immár 2017. november 15-től 2018. április 30-ig tart, azaz több, mint két hónappal hosszabbodott meg. Mindez azon túl, hogy az adósnak nem kell a téli hidegben lakhatás után néznie, a moratórium meghosszabbítása azt is jelenti, hogy 5 és fél hónap haladékot lehet nyerni az adósság esetleges rendezésére is.

Ha minden kötél szakad, akkor a lakóingatlanjukat elvesztő adósoknak ezáltal arra is több idejük lesz, hogy a lakhatásuk biztosítására megoldást találjanak. A meghosszabbított határidőt a folyamatban lévő azon végrehajtási eljárásoknál is alkalmazni kell, amelyeknél a lakóingatlant még nem ürítették ki.

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és további naprakész információkat szeretnél kapni családügyekkel kapcsolatban is, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is!

4 Comments

 1. Üdvözlöm! Érdeklődnék hogy a kilakoltatási moratórium határideje kiterjed az albérletre is? Megszünt a munkahelyem,a kauciót a tulaj nem hajlandó vissza adni külonböző indokolkal…Érdeklődnék ha végrehalytókat bérelt fel akkor is érvényes e a moratórium határideje? Van egy 18hónapos kislányom is! Köszönöm válaszát. Üdv: István

  Kedvelés

  1. Tisztelt Varga István! Végrehajtót csak úgy “felbérelni” nem lehet, kizárólag jogerős határozattal – önként nem teljesítés esetén – lehet végrehajtást kérni. Elvileg április 30-ig senkit sem lehet utcára tenni.

   Kedvelés

   1. Kedves Tamás!
    Köszönöm válaszát! Akkor az áramot sem kapcsolhatják le ha előrefizetős kártyás és adtam pénzt a töltésre?

    Kedvelés

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s