2018-tól ingyenes az első nyelvvizsga!

2018. január 1-től a minimálbér (2018-ban 138 ezer Ft) 25 %-áig visszatérítik az első nyelvvizsga díját a 35 év alattiak részére, ami így 34 500 Ft-ot jelenthet. A visszatérítés komplex középfokú (B2) nyelvvizsgára vagy az ezzel egyenértékű emelt szintű idegen nyelvű érettségi vizsgára és a komplex felsőfokú (C1) nyelvvizsgára vonatkozik.

A visszatérítés csak magyar állampolgároknak jár idegen nyelvből tett vizsga esetén. Külföldiek esetén az állampolgárságuk szerinti ország hivatalos nyelvétől, nyelveitől eltérő, illetve magyar nyelvből tett vizsga számít. Ha a nyelvvizsgát valaki nem egy időben, hanem részvizsgánként szerzi meg, akkor az időben második részvizsga díját térítik vissza. Nem követelmény az írásbeli és a szóbeli vizsga együttes megléte. Az első vizsga díját tehát mindenképpen be kell fizetni, ami sikeres vizsga esetén visszaigényelhető.
Fontos tudni, hogy a vezető magyar nyelvvizsga-központokban egy középfokú nyelvvizsga díja 25-35 ezer forint között mozog. Mint említettem, 2018-ban a visszatérítés összege maximum 34 500 Ft lehet, azaz akkor is csak ennyi pénzt kapható vissza, ha ennél drágább volt a nyelvvizsga.
Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és naprakész információkat szeretnél kapni családügyekkel kapcsolatban, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is!

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s