Fellélegezhetnek a családok: rengeteg kedvezmény a 2018-as családtámogatási programban!

Több pontból álló családtámogatási programot jelentett be ma a miniszterelnök a Családok Budapesti Világtalálkozóján. A demográfiai program pontos elemeiről a 2017. május 24. napján megtartott kormányülésen született döntés. A családi adókedvezmény az eddig tervezettnél nagyobb mértékben nőhet a kétgyermekesek vonatkozásában, valamint a jelzáloghitellel rendelkező nagycsaládosok is hitelelengedésnek örülhetnek. Lássuk a részleteket!

Nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye

A családi adókedvezmény mértéke tehát tovább emelkedik. Eredetileg 2018-ban a kétgyermekes családok tekintetében az összeg 35.000 Ft-ra nő, majd 2019-ben 40.000 Ft-ra. A bejelentés alapján viszont az emelkedés mértéke nagyobb lesz.

A diákhiteles kismamák fellélegezhetnek

A diákhitel tartozással rendelkező 2 gyermekes nőknek a hiteltartozás 50%-a elengedésre kerül. 3 gyerek esetén (vagy e felett) a teljes tartozást elengedésre kerül.

Nő a diplomás GYED időtartama

A diplomás GYED időtartama 1 évvel meghosszabbodik az egyetemisták esetében, így a diplomás GYED időszaka is a gyermek 2 éves koráig tart.

A lakáshitelesek 1 millió forintot leírhatnak

A jelzáloghitellel rendelkező családok a harmadik és további gyermekek esetén 1-1 millió forintot leírhatnak a tartozásukból, azt az állam át fogja tőlük vállalni.

Bölcsődefejlesztés indul

Mindenhol, ahol családok élnek, bölcsődét fognak építeni, illetve ha kell, felújítják a meglévőket.

Külföldön élőknek babakötvény és anyasági támogatás

A külföldön tartózkodó vagy élő magyar családok számára is elérhető lesz a babakötvény, valamint az anyasági támogatás.

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és naprakész információkat szeretnél kapni a családügyekkel kapcsolatban, akkor iratkozz fel a hírlevélre és kövess a Facebookon is: https://www.facebook.com/jogvadasz

9 Comments

 1. Jó napot kivánok mért nem emelnek az egy gyerekeseknek ök már nem is számitanak a kormánynak perig ugyan ugy esznek meg ruhásztatni kel öket ez nagyon nem értem hogy muködik ez a rencer .

  Kedvelés

  1. Ez nem normatív szociális segély hanem gyeremek vállalát öszönző és támogató rendszer. A kormánynak az a lényeg, hogy ne haljon ki az ország és ehhez akinek kettőnél kevesebb gyereke van negatívan járul hozzá, tehát csak annyiban támogatandó hogy az egy gyerek lehet első lépés a több gyerek felé.
   Miért csak a nőknek engedi a hitel kedvezményt, jó kérdés! Mi van ha a férfi van otthon a gyerekkel és a nő a család fenntartó. Szerintem erre nem gondoltak és nem is jellemző jelenleg Magyarországon. De az biztos ogy itt is az a cél lebegett a törvény alkotó szeme előtt, hogy könyítse annak terheit aki annak reményében vett föl diák hitelt, hogy azt a béréből visszafizeti, de jött a gyerek. Az államnak fontosabb, hogy gyerek jöjjön most és termeljen majd sokat, mint az hogy veszít a hitel elengedéssel most kevés bevételt.

   Kedvelés

 2. Miért csak a nőknek emgedik el a diákhitelt??? Mi ez a diszkrimináció már megint? A férfi nem számít? És aki férfiként egyedül neveli a 3 gyermeket, vagy épp közös felügyelettel egy válás után? Azokkal mi a helyzet? Nem hiszem, hogy ez a dolog ebben a formában rendben lenne! Kérem újragondolni ezt az egészet!!!

  Kedvelés

 3. Miért csak a 2018 után születendő gyermekek után vonható le az 1- 1 millió összeg ? Akik 2015- 2017 ben születtek, ők is a CSOK -ra vettek fel annyi összeget amennyit tudtak, és el zálogosították az ingatlanukat Már a megszületett gyermekek száma 4 , így nem tudnak többet vállalni. Várom tisztelettel válaszát, egy szerető Nagymama .

  Kedvelés

 4. Jelzálog hitel elengedésének igénylésekor csak nekem a hitelfelvevőnek kell papírokat bemutatni? pl: tulaj lap, erkölcsi, vagy a férjemnek is ugyan úgy meg kell kérni pl: erkölcsit?

  Kedvelés

  1. Tisztelt Kata! Ilyen részletességig lemenő szabályozás még nem látott napvilágot, de azt gondolom, hogy vélhetően elég lesz csak az Öné. Tisztelettel: Dr. Aukszi Tamás

   Kedvelés

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s