2017. december 31-ig lehet ingyenesen átminősíteni a zártkerteket!

2017. december 31-ig lehet kérni az ingatlan-nyilvántartásban zártkertként nyilvántartott ingatlan (zártkerti ingatlan) művelési ágának művelés alól kivett területként történő átvezetését. A zártkerti ingatlan művelés alóli kivonásra irányuló eljárása 2017-ben díjmentes.

Korábbi cikkemben arról írtam, hogy ez a lehetőség csak 2016 év végéig áll fenn, azonban még egy tavaly decemberi törvénymódosítás következtében 1 évvel meghosszabbításra került a határidő. Ez mindenképpen jó hír azoknak, akik tavaly lemaradtak erről és elmulasztották ennek az ügynek az elintézését. Én szerencsére már tavaly kihasználtam a lehetőséget és a tulajdonomban lévő zártkerti ingatlant ingyenesen átminősítettem.

Fontos még tudni azt is, hogy a zártkerti ingatlan művelési ágának művelés alól kivett területként történő átvezetése a zártkerti ingatlan meghatározott részére is kérhető. Ez esetben viszont a zártkerti ingatlant meg kell osztani.

S hogy miért is fontos az átvezetés elvégzése? Nos erről, valamint az eljárás menetéről a korábbi cikkemben már részletesen beszámoltam.

Kérlek, hogy oszd meg azokkal ezt a cikket, akiknek szerinted ez az információ hasznos lehet!

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és naprakész információkat szeretnél kapni családügyekkel kapcsolatban, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is: https://www.facebook.com/jogvadasz

7 Comments

 1. Érdeklődni szeretnék, hogy most már semmi módja nincs annak, hogy átminősítsem a zártkerti ingatlant?Ha már nem is ingyenesen de vhogy nem lehet?Előre is köszönöm válaszát!

  Kedvelés

   1. T. Jogvadász!
    Ha jól értem akkor 6.600 Ft befizetése mellett idén is kérhető az átminősítés, vagyis a zártkerti művelés alóli kivonás.
    válaszát, várom köszönettel.
    Pelle Béla

    Kedvelés

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s