1 hónap maradt a SZÉP-kártyán lévő pénz elköltésére!

2017. május 31-ig lehet felhasználni a SZÉP-kártyákra 2015-ben feltöltött pénzt. Ezt követően a kártyakibocsátó bankok visszautalják a munkáltatóknak a megmaradt összeget, de vannak akiknek arra is figyelemmel kell majd lenniük, hogy 2017 májusában a SZÉP-kártyájuk érvényessége lejár.

A két évvel ezelőtt SZÉP-kártyára kapott juttatásokból egy hónapja még 4,2 milliárd forint volt a kártyákon, nyilván az áprilisi hosszú hétvégéken ez az összeg jelentősen apadt, hiszen többen is ebből finanszíroztak például a szabadidős kikapcsolódásukat, szállásukat. Akiknek azonban még van a 2015-ös utalásból, azok jobban teszik ha igyekeznek: 2017. május 31-ig szükséges elkölteni a még meglévő pénzt, mivel utána elvész. Engem ez a veszély már nem fenyeget, hiszen még 2015-ben elköltöttem a SZÉP-kártyámon lévő pénzt. (sajnos az idei is nagy mértékben fogy…)

Ráadásul sokaknak arra is figyelemmel kell majd lenniük, hogy az OTP SZÉP kártyájuk érvényessége lejár. A kártyák érvényességi ideje pedig 5 év, ami azt jelenti, hogy a SZÉP-kártya a kiállítástól 60 hónapig érvényes és a kiállítás hónapjának utolsó napján jár le.

Érdemes tehát egy pillantást vetni a SZÉP kártyára és jelezni a munkáltató felé a lejárati időt, valamint a közelgő lejárati idő esetén az igényt a cserére, mivel a lejáró SZÉP kártyák cseréjét a munkáltató végzi.  A cserekártya kiállítása a hatályos jogszabály értelmében díjmentes.

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és naprakész információkat szeretnél kapni a családügyekkel kapcsolatban is, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is: https://www.facebook.com/jogvadasz

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s