Emelkedik a nyári táborok ára!

Sajnos a nyári táborokat is elérte az áremelkedés, aminek eredményeként egyes esetekben akár 20-25%-os árnövekedéssel lehet számolni, így az a szülő, aki nem foglal ideje korán nyári táborban helyet a gyermekének, valószínűleg már csak a drága nyári táborok közül választhat.

Az elmúlt években változatlan nyári tábor díjakkal szembesülhettek a szülők, ám az idén a nyári táborok nagy többségében áremelkedéssel kell számolni, ami a foglalással késlekedő családok pénztárcáját igen érzékenyen érintheti. Az áremelkedés mértéke a nyári tábor jellegétől, helyétől, a nyújtott szolgáltatásoktól függően eltérő lehet, de akár negyedével is többet kell majd fizetni bizonyos nyári táborok igénybevételéért, mint az előző években.

A nyári táborokban kínált programlehetőségek bővülésével, a táboroztatás minőségének javulásával előbb-utóbb várható volt, hogy a díjaknak is követni fogják ezt a trendet. A drágulás egyes információk szerint a táborok kb. 80%-át érinti, de a táborárak növekedése jellemzően csak 2­-3 ezer forintos többletköltséget jelentenek majd, persze most még olyan táborra is rá lehet bukkanni, amit a tavalyi áron le tudnak foglalni a szülők.

Érdemes élni az előfoglalással, mivel sok tábor esetében előfoglalási kedvezményeket lehet érvényesíteni az időben jelentkezőknek. Én azt javaslom, hogy már március hónapban érdemes elkezdeni a nézelődést, s minél hamarabb beadni a gyermek jelentkezési lapját a nyári táborra azért, hogy a lehető legjobb ár­-érték arányú táborhelyet tudja a szülő biztosítani a gyermekének.

A nyári táborozás egyre inkább a családi nyaraláshoz kezd hasonlítani, mivel optimális esetben az is hónapokkal a kiválasztott időpont előtt lefoglalásra kerül, s manapság már a színvonalasabb nyári táboroknál is ez a helyzet. Az interneten sokféle táborozási lehetőséget kínálnak, sőt van már táborokat összehasonlító portál is, érdemes ezeknek már most utána nézni. Az előrejelzések szerint a korábban foglalók még minimális költségemelkedéssel megúszhatják az idei vakációt, azonban a késlekedőknek már több pénzt kell elővenniük a pénztárcájukból.

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és naprakész információkat szeretnél kapni a családügyekkel kapcsolatban is, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is: https://www.facebook.com/jogvadasz

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s