Törzstőke emelés 2017. március 15-ig!

A korlátolt felelősségű társaságok törzstőkéje 2017. március 15-től nem lehet kevesebb 3 millió forintnál. A vészesen közelegő határidőig a korlátolt felelősségű társaságoknak a törzstőkéjüket 3 millió forintra ki kell egészíteniük, vagy a társaság megszűnéséről, átalakulásáról kell dönteniük.

Azokat a változásbejegyzési kérelmeket, amik kizárólag a törzstőke emelés bejegyeztetésére irányulnak, illeték és közzétételi díj befizetése nélkül, azaz ingyenesen lehet benyújtani a kft. székhelye szerint illetékes cégbíróságra, jogi képviselő közreműködésével, elektronikus úton. Legkésőbb 2017. április 14-ig kell a változásbejegyzési kérelmet előterjeszteni az illetékes cégbíróságon.

Ha a társaság ezt nem teszi meg, akkor az átalakulásáról kell döntenie, így az átalakulási kérelmet 2017. május 14-ig kell előterjeszteni a cégbíróságon. Azon korlátolt felelősségű társaságok ellen, amelyek nem teljesítik a törzstőke emelésre vonatkozó előírást, a cégbíróságok törvényességi felügyeleti eljárást fognak kezdeményezni. Az eljárásban kiszabott bírság összege több millió forintot is elérhet.

Országosan egyébként 65 459 kft. törzstőkéje nem éri el jelenleg a 3 millió forintot.

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és naprakész információkat szeretnél kapni a családügyekkel kapcsolatban is, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is: https://www.facebook.com/jogvadasz

Reklámok

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s