A kötelező biztosítást március 1-ig lehet befizetni!

Aki év végi fordulóval kötötte újra kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását, annak március 1-ig kell befizetnie az első díjrészletét úgy, hogy március 1. napján az összeg már a biztosítóhoz be is érkezzen. A törvény ugyanis az ügyfeleknek 60 napos díjfizetési haladékot enged, s mivel január 31 napos volt, február pedig 28 napos, így március 1.napja a 60. nap, azaz a befizetés végső határideje. Ha a biztosító március 1-én nem kapja meg az esedékes díjösszeget, akkor a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás megszűnik, ami súlyos következményekkel járhat.

Aki még nem fizette be a  kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását az a csekkes befizetést a több napos átfutási idő miatt már felejtse el. Leginkább az átutalásos megoldás javasolt, hiszen a magyar bankszámlák között immár néhány óra alatt megtörténik az összegek jóváírása, tehát március 1-én reggel a banki átutalás még működőképes lehetőség. Amennyiben az utolsó napra hagyja valaki a befizetést, akkor viszont már inkább az a biztosabb, ha a biztosítónál személyesen készpénzben kerül befizetésre a díj.

Akinek a díj nem fizetése miatt megszűnik a kötelező biztosítása, az a fedezetlenség időtartamára fedezetlenségi díjat köteles fizetni, aminek összege – az autó teljesítményétől függően – 2017-ben naponta 310 és 690 forint közötti. Ráadásul ugyanannál a biztosítónál újabb szerződést kell kötni, a 60 napra vonatkozó biztosítási díjat visszamenőlegesen, valamint egy összegben az egész évre járó biztosítási díjat is haladéktalanul be kell fizetni.

A legsúlyosabb következmény nyilvánvalóan akkor áll elő, ha az ügyfél a fedezetlenség időszakában balesetet, kárt okoz, mivel ilyenkor neki kell állnia az akár több milliós kártérítést.

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és naprakész információkat szeretnél kapni a családügyekkel kapcsolatban is, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is: https://www.facebook.com/jogvadasz

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s