Ahol Isten van, ott család és haza is van

Vannak olyan emberek, akik értetlenül állnak azon kijelentés előtt, hogy „legyőzni a halált”. Az ő világunkban az anyagon kívül nincsen semmi, ezért az ő szemükben a halállal véget is ér minden. Ez a hazug szemlélet vezet oda, hogy az ember célja csak itt a földi világban keresendő, az élet legfőbb célja és az élet boldogságának forrása pedig csak az anyagi javak hajszolása és az élvezetek.

Ők úgy gondolják, hogy minek küszködjek, minek szenvedjek, minek szüljek gyermeket, megteszik ezt majd helyettem mások, ráadásul mindig lesznek olyan „hülyék”, akik akár 3-4 porontyot is bevállalnak, s ezáltal majd pótolják azokat a gyerekeket, amiket én nem vállaltam, s amíg ők majd minden erejüket megfeszítik, addig cserébe én meg vígan élem az életemet gyermek híján is. Hát el kell őket keserítenem: nem fogják vígan élni az életüket.

Mit látható, az ő felfogásukba sajnos nem fér bele a családalapítás, a gyermekvállalás, s a mindezekkel járó önfeláldozás, hősiesség, mert ebben a felfogásban nincs valódi szeretet. Azért nincs valódi szeretet, mert ebben a felfogásban nincs Isten. Ahol viszont van Isten, ott van család, van gyermek, van önfeláldozás, van hősiesség és van haza. Ezek pedig jóval többet jelentenek, mint az élet.

Szerencsére vannak olyan emberek is, akik nem a pénz, hanem a lelkiismeretük szavára hallgatnak. A lelkiismeret szava pedig nem más, mint Isten szava. A család, a gyermek, az önfeláldozás, a hősiesség, a hazaszeretet, a töretlen becsület és hűség mind olyan erények, amik az embert Istenhez felemelik. Isten által az ember élete kiteljesedik.

Az Isten emberarcú, maga a lélek. Egyszülött fia legyőzte a halált, s a halál legyőzésére mi, egyszerű emberek is képesek vagyunk. Ennek érdekében „csupán” annyi a teendőnk, hogy továbbörökítjük génjeinket, s más emberekben ugyan, de ezáltal folytatódik az élet(ünk). Ha pedig folytatódik az élet, akkor az azt jelenti, hogy legyőztük a halált.

A magyar történelemben ráadásul számtalan olyan hőst találunk, aki az életét adta azért, hogy más magyarok, az utódok, még ezen a magyar földön élni, ezen a magyar nyelven beszélni, ehhez a nemzethez tartozni tudjanak. S ha már egyszer a hősöknek, dédszüleinknek, nagyszüleinknek, szüleinknek köszönhetően megadatott számunkra, hogy magyar földön, magyar emberként élhetünk, tartozunk nekik, magunknak, s a jövőnek annyival, hogy azt a magyar életet, amit ránk hagytak, Isten segedelmével tovább visszük, tovább örökítjük.

Amennyiben tetszett a cikk és naprakész információkat szeretnél kapni a családügyekkel kapcsolatban, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is: https://www.facebook.com/jogvadasz

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s