Ingyenes online fogyasztóvédelmi tanácsadás!

A Miért fizess a jogi tanácsért, ha ingyen is kaphatsz? című cikkemben már írtam arról, hogy a fogyasztók védelmében működik ingyenes tanácsadó szolgálat, de mivel a mai világban sajnos meglehetősen elszaporodtak a vásárlókat megkárosító esetek, ezért most szeretném felhívni a figyelmet egy másik ingyenes tanácsadásra, ami online formában (is) működik.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) 1991-ben alakult meg. Az OFE olyan kiemelkedően közhasznú non-profit szervezet, amely helyi fogyasztóvédelmi csoportok szövetségeként, ugyanakkor országos érdekvédelmi csoportosulásként is működik. Az OFE magában foglalja minden megyének a regionális fogyasztóvédelmi csoportjait, valamint több város helyi fogyasztóvédelmi szervezeteit is.

Természetesen az OFE fő célja a fogyasztók védelme, tájékoztatása, képviselete. Olyan témakörökben állnak az állampolgárok rendelkezésére, mint például a minőségi kifogás, szavatosság, jótállás, utazás, távközlés, javító-karbantartó szolgáltatások, pénzügyek, közüzemek, élelmiszer biztonság.

Az OFE internetes oldalán rengeteg fogyasztóvédelemmel kapcsolatos anyagot lehet megtalálni, jómagam is előszeretettel böngészgetem, mivel abszolút megbízható forrásnak találtam. A böngészés során bukkantam rá az online tanácsadó iroda szolgáltatásra, bár nem is kellett nagyon keresni, hiszen a címlapról elérhető.

Egy könnyen kitölthető űrlap segítségével online módon (vagy akár kinyomtatva hagyományos levélben) lehet elküldeni a panaszt lakóhelyhez legközelebb eső irodába. Ilyen iroda a legtöbb nagyvárosban megtalálható. Elég csak kiválasztani az irodát, megadni az adatainkat, a panasz tárgyát, rövid leírását, illetve annak a gazdasági szervezetnek a nevét, akivel szemben panasszal élünk. Lehetőség van a panaszt bizonyító  iratok csatolására is. Amint ez megvan elég csak az online küldés gombra kattintani és a panasz máris a megfelelő helyen landol.

Mindenképpen ajánlom ezt a lehetőséget azoknak, akiknek a vásárlással kapcsolatban valamilyen problémájuk merül fel, hiszen gyors, kényelmes, otthonról intézhető, biztonságos és ingyenes. Ne feledjük, hogy közeledik a Karácsony is, úgyhogy nem árt résen lenni!

Amennyiben tetszett a cikk és naprakész információkat szeretnél kapni a családügyekkel kapcsolatban, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is: https://www.facebook.com/jogvadasz

Reklámok

2 című bejegyzés “Ingyenes online fogyasztóvédelmi tanácsadás!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s