Ingyenes online fogyasztóvédelmi tanácsadás!

A Miért fizess a jogi tanácsért, ha ingyen is kaphatsz? című cikkemben már írtam arról, hogy a fogyasztók védelmében működik ingyenes tanácsadó szolgálat, de mivel a mai világban sajnos meglehetősen elszaporodtak a vásárlókat megkárosító esetek, ezért most szeretném felhívni a figyelmet egy másik ingyenes tanácsadásra, ami online formában (is) működik.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) 1991-ben alakult meg. Az OFE olyan kiemelkedően közhasznú non-profit szervezet, amely helyi fogyasztóvédelmi csoportok szövetségeként, ugyanakkor országos érdekvédelmi csoportosulásként is működik. Az OFE magában foglalja minden megyének a regionális fogyasztóvédelmi csoportjait, valamint több város helyi fogyasztóvédelmi szervezeteit is.

Természetesen az OFE fő célja a fogyasztók védelme, tájékoztatása, képviselete. Olyan témakörökben állnak az állampolgárok rendelkezésére, mint például a minőségi kifogás, szavatosság, jótállás, utazás, távközlés, javító-karbantartó szolgáltatások, pénzügyek, közüzemek, élelmiszer biztonság.

Az OFE internetes oldalán rengeteg fogyasztóvédelemmel kapcsolatos anyagot lehet megtalálni, jómagam is előszeretettel böngészgetem, mivel abszolút megbízható forrásnak találtam. A böngészés során bukkantam rá az online tanácsadó iroda szolgáltatásra, bár nem is kellett nagyon keresni, hiszen a címlapról elérhető.

Egy könnyen kitölthető űrlap segítségével online módon (vagy akár kinyomtatva hagyományos levélben) lehet elküldeni a panaszt lakóhelyhez legközelebb eső irodába. Ilyen iroda a legtöbb nagyvárosban megtalálható. Elég csak kiválasztani az irodát, megadni az adatainkat, a panasz tárgyát, rövid leírását, illetve annak a gazdasági szervezetnek a nevét, akivel szemben panasszal élünk. Lehetőség van a panaszt bizonyító  iratok csatolására is. Amint ez megvan elég csak az online küldés gombra kattintani és a panasz máris a megfelelő helyen landol.

Mindenképpen ajánlom ezt a lehetőséget azoknak, akiknek a vásárlással kapcsolatban valamilyen problémájuk merül fel, hiszen gyors, kényelmes, otthonról intézhető, biztonságos és ingyenes. Ne feledjük, hogy közeledik a Karácsony is, úgyhogy nem árt résen lenni!

Amennyiben tetszett a cikk és naprakész információkat szeretnél kapni a családügyekkel kapcsolatban, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is: https://www.facebook.com/jogvadasz

10 Comments

 1. Üdvözlöm!
  Az Emag-nál vásároltam 2017 12 hóban egy mobil telefont. A készülékre 2 év gyári garancia van, + vásároltam hozzá 2 év + garanciát.
  A telefon meghibásodott. Az Emag háztól-házig garancia értelmében 2018 11 13 án futárral elvitte a telefont, azóta semmi hír.
  Emailre nem válaszolnak, a telefonos ügyfélszogálat csak annyit mond hogy a telefon szervízben van, majd értesítenek.
  Mennyi ideig kell várnom a javításra? Hova fordulhatok panasszal?
  Üdv: Nyeste András

  Kedvelés

 2. Tisztelt Jogvadász!
  Bécsben a Metro áruházlánc üzletében vásároltam mikrósütőt, amit a magyarországi üzletek is forgalmaznak. Természetesen garanciális időn belül elromlott. Kérdezném, hogy a magyarországi üzletbe visszavihetem a terméket a számlával, garanciajeggyel és kötelesek az Uniós jogszabályoknak megfelelően elvégezni a javítást, vagy vihetem vissza Bécsbe?
  Előre is köszönöm válaszukat!: Juhász Béla

  Kedvelés

 3. Tisztelt jogvadász!! Az lenne a kerdesem agyerekemtől kaptam egy laptopot 03 hónapban ,ami sajnos elromlot,es asaját költségén vissza küldte ,amit 3 hónap mulva vissza küldtek,ugyan igy megint elromlott 6 hónapja nincs laptomom,a üzlet azt mondja külföldi aceg ők cssk forgalmazak ilyenkor milyen szabályok érvényesek a vásárlókra válaszát köszönöm

  Kedvelés

 4. Tisztelt Jogvadász!
  Ruhaneműt vásároltam, sajnos nem lett jó, visszavittem az üzletbe, levásárolni nem tudtam mivel nem volt méretemre való. kétszer mentem vissza az üzletbe elutasítottak. 3 hete nem jutok a pénzemhez.
  Mijen jogaim vannak, mi a teendő, hogy visszafízessék a pénzemet.
  Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel:

  Kedvelés

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s