Új cafeteria elem 2017-ben!

A cafeteria elemek évről-évre változnak, s nem lesz ez másképp 2017-ben sem. Új elemként kerülhet beépítésre az adómentesen adható albérlet-támogatás, azonban ez sem járhat mindenkinek. Ez a cafeteria elem a “mobilitás célú lakhatási támogatás” néven vonulhat be a rendszerbe. Lássuk a részleteket!

Az adómenetes albérlet-támogatáshoz határozatlan idejű munkaszerződés szükséges, melynek keretében a munkavállaló legalább heti 36 órát dolgozik. További feltétel, hogy a lakó- és munkahely között legalább 60 kilométernyi távolság legyen, vagy ezt a távot tömegközlekedéssel oda-vissza több mint három óra alatt lehessen csak megtenni. A támogatás ideje alatt a munkavállalónak nem lehet saját lakása azon a településen, ahol dolgozik, se annak 60 kilométeres körzetében (vagy annak 3 órás oda-vissza utazási idővel elérhető környékén). Sőt, különösen fájdalmas, hogy a munkaviszony megkezdését megelőző 12 hónapban sem lehet saját tulajdonú ingatlana.

Az albérlet-támogatás csak a munkaviszony létrejöttét követő 5 évben adható és a mértéke is változó. Az első két évben a minimálbér 40 százalékáig terjedhet az adómentes juttatás értéke. Jelenleg a minimálbér összege bruttó 111 ezer forint, így ha ez az összeg marad 2017-ben is, akkor havi 44.400 forinttal támogathatná a munkahely a dolgozó lakhatását. Két év után már kevesebbet lehetne adni: 24 hónapig a minimálbér 25 százalékát, majd egy évig a 15 százalékát. Természetesen ezen összegen felül is lehet majd támogatást adni, ám csaknem 50 százalékos adóval terhelten.

Forrás: napi.hu

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és naprakész információkat szeretnél kapni a családügyekkel kapcsolatban, akkor iratkozz fel az értesítőre a bal oldalon és kövess a Facebookon is: https://www.facebook.com/jogvadasz

1 Comment

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s