10 tévhit a végrehajtási eljárásról

Sajnos manapság igencsak elszaporodtak a végrehajtási eljárások, amikkel kapcsolatban sokan téves információkkal rendelkeznek. A végrehajtáshoz vezető út, s maga a végrehajtás is elég kellemetlen dolog, mivel a korábban meg nem fizetett tartozás behajtására immár kényszerrel kerül sor, ez az utolsó lépés annak érdekében, hogy az adós teljesítsen. A végrehajtási eljárás szabályozott mederben folyik, mindenkinek megvannak benne a rögzített jogai és kötelezettségei, önkényesen senki sem cselekedhet. Mivel a közhiedelemben régóta fennállnak bizonyos tévhitek a végrehajtási eljárással kapcsolatban, ezért ideje ezeket eloszlatni.

1. Ha adósként nem veszem át a leveleket, akkor nem lehet velem mit kezdeni.

Az át nem vett küldemény nem akadályozza a végrehajtás lefolytatását, viszont az adós így nem fog tudomással bírni az eljárás részleteiről, elmulasztja a jogorvoslati lehetőségeit.

2. Kár beszélni a végrehajtóval, mert az egy vadember.

A végrehajtó az adósság rendezése érdekében tájékoztatást ad az adós lehetőségeiről, jogairól, sőt a végrehajtó részletfizetési kedvezményt biztosíthat. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar oldalán megtalálható minden végrehajtó elérhetősége. Az adós nem a végrehajtónak tartozik, hanem a végrehajtást kérőnek! A végrehajtó csak behajtja az adós mások felé fennálló tartozását.

3. Amennyiben lefoglalják az ingatlanomat, akkor másnap mehetek az utcára.

Az ingatlan lefoglalása nem jelent azonnali értékesítést! Az ingatlan árverés hosszadalmas folyamat, ráadásul a végrehajtási eljárás során bármikor lehetőség van a tartozás kiegyenlítésére.

4. Ha megjelenik a végrehajtó, majd jól kihajítom.

A végrehajtó hivatalos személy, az eljárásának akadályozása bűncselekménynek minősül!

5. A végrehajtót csak a pénz érdekli, hogy jól megtömje a pénzemmel a saját zsebét.

A végrehajtó díjazását (munkadíj, költségek, jutalék) jogszabály állapítja meg és a végrehajtó nem hajthat be többet a végrehajtható okiratban szereplő összegtől.

6. Miért hajtanak be tőlem többet, mint amivel tartozok?

A teljes tartozás kifizetéséig a tartozás mértéke emelkedhet (pl. kamatok, végrehajtás költsége).

7. Egyből rendőrt hívnak, ha tartozok?

Nem. A végrehajtás során először bankszámláról, munkabérből próbálják behajtani a tartozást. Ha ez nem sikerül, akkor ingóságot, majd ingatlant foglal a végrehajtó. Rendőri kényszer alkalmazása csak akkor történhet, ha az önkéntes birtokba adás nem teljesül.

8. Nem tartozok senkinek, ezt a tartozást csak valaki kitalálta.

A végrehajtás csak bíróság, közjegyző vagy más hatóság által kiállított jogerős, végrehajtható okirat alapján indulhat, azaz a végrehajtást már megelőzte egy eljárás, ahol a pénztartozást megállapították és határidőt adtak annak megfizetésére, rendelkezésre álltak jogorvoslati lehetőségek arra az esetre is, ha az adós nem ismerte el a tartozását.

9. Még csak panaszkodni sincs jogom.

De van. A végrehajtás megszüntetése vagy korlátozása iránt pert lehet indítani a végrehajtást kérővel szemben, ha az adós a végrehajtást sérelmesnek találja. Amennyiben a végrehajtó jár el törvénysértően, akkor vele szemben végrehajtási kifogást lehet előterjeszteni. A végrehajtó tevékenységével kapcsolatban a Magyar Bírósági Végrehajtói Karnál lehet panaszt tenni. A személyes panaszos fogadás helye, rendje: Budapest, Cházár A. u. 13, szerdai munkanapokon 9:00-14:00 óra között. Az írásbeli panasz benyújtásához használható formanyomtatványt itt érhető el. Cím: 1146 Budapest, Cházár A. u. 13, címzett: Magyar Bírósági Végrehajtói Kar, Tel: 06-1/273-1595, Fax: 06-1/273-1596. Elektronikus elérhetőség: mbvk@mbvk.hu

10. Nem ismerhetem meg a jogaimat, a végrehajtási eljárás menetét.

De igen. A végrehajtási eljárásra vonatkozó jogszabályok mindenki számára elérhetők.

Ha azt is szeretnéd megtudni, hogy mit nem vihet magával a végrehajtó, akkor olvasd el ezt a cikket!

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és naprakész információkat szeretnél kapni a jogi ügyekkel kapcsolatban, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is: https://www.facebook.com/jogvadasz

59 Comments

 1. A végrehajtás során felmerülő költségek, ami egymilliós tartozásnál több százezer forintot jelent, az adósra ráterhelhetők, esetleg automatikusan ráterhelődnek?

  Kedvelés

 2. Üdvözletem. A mai napon megjelent a tulajdonomban lévő családi házunknál egy gödöllői bírósági végrehajtó helyettes. Én mint tulajdonos semmilyen jogviszonyban nem állok velük (nem vagyok adós, ellenem semmiféle végrehajtás…stb ügy nincs és nem is volt) , de a lányom és az ő férje hozzám van bejelentve állandó lakcímre. Lányom itthon volt a férje (adós) nem. Amíg a lányom a papírjaiért az utca kapuból visszament a házba, addig a végrehajtó az engedélyem és tudtom nélkül bejött a saját tulajdonom területére. Követelte az autóim papírjait, meg hogy ő bemegy és szét néz a házakban, miután tájékoztattam több tanú előtt, hogy itt minden az enyém, innen semmit nem fog lefoglalni ezáltal, csak mosolygott és gúnyos megjegyzéseket tett, majd felszólítottam, hogy távozzon, mert semmilyen jogviszonyban nem állunk. Erre ő nem volt hajlandó, hanem nekiállt rendőrrel fenyegetőzni, mondtam, hogy jöhetnek a rendőrök. Erre nem hívta ki őket. Eléggé arrogáns.bunkó volt az illető, ordítozott az udvaron, hogy a szomszédok hadd hallják, hogy ő itt van. A lányoméknak csak ruházatbeli ingóságuk van, minden az én tulajdonomat képezi, egy külön álló házban laknak a telkemen. Ebbe a házba követelte a bejutást az illető, majd az autóim papírjait követelte tőlem, úgy, hogy egymáshoz semmi közünk. Igen, végig olvastam a VHT-t a mai napon….de ott nem fogalmaz a törvény egyértelműen erre az esetre. Szóval…az én tulajdonom, jogviszonyban nem állunk, az én tulajdonomat vizslatta, nem érdekelte, hogy ez az én tulajdonom, követelte az autóim forgalmijait átnézésre. Kérdés….jogszerűen járt-e el ez az úriember? Az intézkedése során rajta kívül még 3-an voltunk jelen, ő egyedül volt. Köszönöm válaszát.

  Kedvelés

  1. Tisztelt Ferenc! Amennyiben az adós tulajdonában lévő ingóságot akart foglalni, abban az esetben igen. A végrehajtás akadályozása nem jogszerű. Ha olyan információk birtokába jutott, hogy az adósnak az ingatlanban semmilyen ingósága sincs, az autó sem az övé, és nem is foglalt semmit, akkor megfelelően járt el. A magatartása azonban hagy kívánni valót maga után. Tisztelettel: Dr. Aukszi Tamás

   Kedvelés

 3. Tisztelt Jogvadász!

  Deviza nyilvántartású hitelünkkel kapcsolatban kerestet adtunk be az OTP Bank ellen, amit szerződésünk néhány pontját tekintve mind első fokon, mind másodfokon nekünk ítélt a bíróság. A bank ettől függetlenül átadta ügyünket az OTP Faktoring felé, akikkel december óta folyamatban van egy “alku”. Sajnos mai napig nem sikerült megegyezni, így néhány hete a végrehajtóhoz került az ügyünk. Most arra lennék kíváncsi, hogy a végrehajtással kapcsolatban milyen plusz költségekre számíthatunk? Feleségemmel ketten vagyunk adósok. Továbbá azt is szeretnénk tudni, hogy amennyiben gyors megállapodást kötnénk a faktoringgal, (1-2 héten belül) abban az esetben is ki kellene fizetnünk e a végrehajtás költségeit, illetve a végrehajtó “sikerdíját”? Köszönettel várom válaszát.

  Kedvelés

  1. Tisztelt Béla! A végrehajtó munkadíja és költsége a végrehajtási ügyértéktől függ, míg a behajtási jutalék akkor illeti meg, ha legalább részben sikerül valamit behajtania.

   Kedvelés

   1. Üdvözlöm!
    Én ugyanebben a cipőben járok csak megegyeztünk a faktoring bankkal. A fizetésem 33%-át vonja a végrehajtó már minden vht ktsg-et kifizettem.
    Csak a behajtási jutalék maradt. Abból akkor nem kell a teljes összeget megfizetnem? Mit jelent a “részben sikerült vmit behajtani” mondat?

    Kedvelés

 4. Tanácsot szeretnék kerni.Tartoztam az otpé faktoringnak.Behajtásra került az ügy.Na de.Én meg egyeztem az otp faktoringal hogy fizetem.Meg állapodtunk.Fel függesztetek a végrehajtást.Én kivezetem a pénzt a faktorignak.De most aszt mondja a faktoring hogy nekem fizetnem kell a behajtó cégnek is.A befizettet összeg 8% át.Tényleg igy van?Kell fizetnem oda is?Tanácsot szeretnék kérni ebe az ügybe.Most mit tegyek?

  Kedvelés

  1. Igen, ha a behajtott vagy megtérült összeg az 5 millió forintot meg nem haladja, akkor annak a 8%-a illeti meg a végrehajtót. 35/2015. (XI. 10.) IM rendelet 15. § (1) a) pont.

   Kedvelés

   1. Értem.Csak ezel nekem az a bajom hogy nem volt semmiféle végrehajtás.Tehát én nem áltam kapcsolatba a végrehajtóval csak is a bankal.Igy is jár neki a 8%ék?
    Előre is köszönöm válaszát.

    Kedvelés

   2. Amennyiben végrehajtási eljárást indított a bank, akkor igen, attól függetlenül is, hogy részben vagy egészben térült meg a tartozás, illetve a végrehajtónak vagy a banknak fizette meg azt.

    Kedvelés

 5. És aszt elfelejtetem.Én semmiféle kapcsolatba nem voltam a behajtó cégel.Se egy telefon se egy értesítő levél.Semmi.Csak most tudtam meg hogy oda is kel fizetnem.

  Kedvelés

  1. Kértem Katona Csaba végrehajtó irodát küldje el nekem kiknek menyit fizetett ki a behajtott pénzből! Erre azt küldi hogy kinek tartozom! Nem hajlandó semmilyen formában komunikálni! Ezért úgy döntöttem hogy az európai uniós törvényszéken teszek feljelentést!

   Kedvelés

 6. Tisztelt Jogvadász!

  Adott egy hitelszerződés, melyet volt férjem vett fel, és engem tüntetett fel adóstársként. A hitelszerződést nem én írtam alá, arról nem is tudtam egészen addig, amíg a felszólítások el nem kezdtek jönni. Több év telt el a hitelfelvétele óta. Kérdőre vontam, de mint utólag kiderült csak hitegetett, hogy rendezi a tartozását. Nem tette, így végrehajtóhoz került az ügy, akitől már meg is érkezett a fizetési felszólítás.
  Vicc az egész, már szinte biztos, hogy szándékosan tette velem, mert egy 143 ezer forintos tartozásból lett 500 ezer…

  Az ügy ezen fázisában, milyen lehetőségem van még, egyáltalán van-e még a végrehajtási ügyet megszüntetni, arra hivatkozással, hogy a szerződést nem én írtam alá? Az aláírás egyértelműen nem tőlem származik.

  Köszönettel
  Suzy

  Kedvelés

 7. Tisztelt Jogvadász
  Érdeklödnék hogy van fizetési letiltásom jelzálog hitel miatt, de jelenleg gyeden vagyok és abból ugye nem vonhatnak.Most az adóbevallással szeretném igégybe venni a családi adókedvezmény. Ehez hozzáférhet a végrehajtó? Elveheti vagy valamennyit levonhatnak belöle?
  Köszönöm :Barbara

  Kedvelés

 8. Tisztelt Jogvadász!
  Szeretném meg kérdezni hogy milyen jogaim vannak azzal kapcsolatban ha szeretném meg tudni hogy mennyi az összes tartozásom,és hogy a követelések mikor évülnek el pl.:telefon tartozás. Díjbeszedés mert nem volt valami együtt működő a végrehajtási ügyintéző.

  Kedvelés

 9. Tisztelt Jogvadász! A végrehajtó engem való megkeresése előtt felkereste a földhivatalt, hogy az terhelje meg a ingatlanrészemet, ami amúgy is jogellenes, mivel visszaéltek bírók. A végrehajtó jogosult a vele való megegyezés előtt ráterheltettni a kreált adós ingatlanrészére a tartozást? Személyesen kerestem meg a végrehajtói irodát 2018. dec. 1-jén kaptam levelet a végrehajtásról, de novemberben megterhelték az ingatlanrészemre. De dec. 3-án megegyeztem a végrehajtóval, hogy részletfizetés kapcsán együttműködök, bár nem tartom jogosnak. A végrehajtó nem közölte velem, hogy megterhelték a tartozással az ingatlanomat, erről a földhivatal tájékoztatott. Mennyire szabályos ez a végrehajtó részéről ? Utólag a végehajtó titkárja közölte telefonon velem, mikor fölhívtam, hogy automatikusan leveszik a terhelést, amint rendezem azt. (magán végrehajtó) Tisztelettel, Mária

  Kedvelés

  1. Tisztelt Mária! A végrehajtó a végrehajtást kérő írásbeli kérésére jegyezteti be a végrehajtási jogot, tehát van lehetőség a részletfizetés előtt is élni ezzel. A végrehajtási jog pedig biztosítékként valóban addig marad rajta az ingatlanon, amíg a részletfizetés által a teljes tartozás kiegyenlítésre nem kerül.

   Kedvelés

 10. Tisztelt Uram! 400 ezer Ft tartozás esetén mennyit kell a végrehajtást kérőnek fizetnie ? Azt teljesen visszakapja? Kérheti- e, hogy az adósok a végrehajtó irodájában, amennyiben részletfizetésekben fizetnének, minden hónapban ott, a helyszínen fizessenek? Milyen esetekben nem kell a végrehajtást kérőnek megelőlegeznie a költségeket? Pontosan milyen költségeket kell megelőlegeznie? 2018.-ban bíróság előtt elismert tartozás 2023-ban évül el?
  Köszönettel,Imre

  Kedvelés

  1. Jogszabály határozza meg a fizetni való mértékét, ami az ügyértékhez igazodik. Az ügyérték magában foglalja a főkövetelést, járulékot és költséget. Ha az ügyérték 400 000 Ft, akkor 18 500 Ft lesz a végrehajtás költsége, amiből 11 750 Ft-ot kell előre befizetni a végrehajtást kérőnek. Ezeket az eljárás során az adóstól behajtják, tehát végső soron az adós viseli.
   A részletfizetés történhet készpénz befizetéssel is közvetlenül a végrehajtónak.
   Költségmentesség esetén nem kell előlegezni.
   Előlegezni a munkadíj és a költségátalány 50%-át kell + a készkiadást.
   Nem csak attól függ az elévülés, hogy mikor ismerték el a tartozást, tehát a kérdésre a válasz: nem.

   Kedvelés

   1. Költségmentesség milyen esetekben jár? Illetékfeljegyzést lehet kérni végrehajtási eljárás kapcsán? A végrehajtói lap mennyibe kerül? Köszönöm. Miktől függ az elévülés?

    Kedvelés

   2. A végrehajtási lap kiállításáért a követelés 1%-a, de legalább 5000 Ft, legfeljebb 350 000 Ft az illeték. Ha az alapeljárás költségmentes volt, a végrehajtási eljárás elindítása is költségmentes. Illetékfeljegyzést lehet kérni. A követelések 5 év alatt évülnek el. Az elévülés akkor kezdődik, amikor a követelés esedékessé válik.

    Kedvelés

   3. Kértem illetékfeljegyzést . Nyár fele várható ítélet. Mi a helyzet akkor, amikor az adósok nem akarnak fizetni, de van cégük is?
    Csak ígérgettek a legutóbbi tárgyaláson is.

    Kedvelés

   4. Egy fiatal pár tartozik nekem. A 130 ezer Ft-omat 2017. jún. 1-én 17 órára kellett volna hozniuk. Nem tették. 2017. okt. 21-e óta bíróságon perben állok velük a személyiségjogi sérelmeim miatt pereltem be őket, ehhez a tartozásuk is belett vonva.
    A pár csak ígérget a bíróságon is. Csak 18685Ft-ot adott meg a nő eddig postai úton.
    Ennek oka szerintük az volt- bíróságon a férfi mondta-, hogy nem tudtak többet fizetni, nem tudták megoldani. Kérdésem: Ha részletfizetést kérnek, mely jogszabály szerint nem vagyok köteles elfogadni végrehajtási eljárásban ? Nem akarnak fizetni, látványosan kiderült a legutolsó tárgyaláson is.
    2018. febr.-tól havi 20 ezres részletfizetést ígértek a bíróságon, jegyzőkönyvem is van róla.

    Kedvelés

   5. Arra nincs jogszabályi rendelkezés, miszerint nem köteles elfogadni a részletfizetést, ez a saját döntésén múlik. A részletfizetési lehetőség csupán egy fizetési kedvezmény, amihez a jogosult vagy hozzájárul vagy nem. A végrehajtási eljárásban magánszemélyek közt fennálló tartozás esetén a végrehajtó legfeljebb 6 hónapot adhat, ennél hosszabb időtartamban a végrehajtást kérő engedélyezheti.

    Kedvelés

 11. Tisztelt Jogvadász! Köszönöm. Végrehatási pert indíthatok a végrehajtást kérővel szemben, mivel jogtalan a követelése, amit részletekben fizetek? Az érintett bíróság sem együttműködő, amely kibocsájtotta a végrehajtást.Nem tudtam még elszámolni sem a követelt összeg kapcsán.

  Kedvelés

  1. Minden típusú végrehajtási per indítása feltételekhez kötött, de a jogalap vitatása ezek közt nem szerepel, tehát amiatt nem fog tudni végrehajtási pert indítani, mert nem ért egyet a követeléssel.

   Kedvelés

   1. A követelést semmivel sem igazolta még sem a bíróság, sem az adós. Kértem számlát is, de nem kaptam. Mit tehetek?

    Kedvelés

   2. Valószínűleg fizetési meghagyással indult az ügy. Amennyiben erről nem értesült, úgy a végrehajtási eljárás alatt, a végrehajtási eljárásról történő tudomásszerzésétől számított 15 napon belül kézbesítési kifogást nyújthat be a fizetési meghagyással szemben.

    Kedvelés

 12. Üdvözletem.

  Érdeklődnék, hogy az árverezés utáni maradványösszeget, mennyi idő után köteles kiküldeni a végrehajtó az adósnak.

  Lassan négy hónapja árverezték el egy ingatlanomat, melynek vételára majd egymillióval több volt mint a tartozás.
  Azóta várok erre az összegre, de telefonon is csak semmitmondó információkat kapok.
  Tegyek feljelentést a rendőrségen ?

  Baki ferenc

  Kedvelés

  1. Erre vonatkozó határidőről nincs tudomásom, de ha úgy gondolja, hogy jogsérelem érte, akkor éljen panasszal a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar felé.

   Kedvelés

 13. Üdvözlöm!
  50százalékát vonták a munkabéremnek,majd kiléptem a munkahelyemről,(2018.06.01.-én)több mint fél év után újra elhelyezkedtem egy másik munkahelyen, és a munkáltatóm rögtön az első fizetésemből átutalta a bérem 50%-át,kérdésem az lenne hogy meg e teheti ezt a munkáltató ha erre se tőlem, sem a végrehajtótól nem kapott felhatalmazást??
  Köszönöm válaszát.

  Kedvelés

  1. Tisztelt Bihari Zsolt! Igen, sőt kötelessége is megtenni, mivel a kilépő papírjain az előző munkáltatónak fel kellett tüntetnie a tartozást, ehhez nem szükséges a végrehajtó intézkedése, hiszen ő már kiadta a letiltást.

   Kedvelés

 14. Tisztelt Dr. Aukszi Tamás!
  Amennyiben egy banktól olyan követelést vásárolok meg (ingatlancsomag, mely több ingatlant érint) melyeken a tulajdoni lap alapján NAV tartozás, vagy egyéb más tartozás is felhalmozódott, akkor a végrehajtás, illetve az árverezés után a nav felé az engedményesnek, azaz nekem kell kifizetni ezt a tartozást?Vagy azt az adásvétellel nem vásárolom meg?Gyakorlatilag azt szeretném tudni, hogy egy ilyen követelésvásárlás esetén “tehermentes” ingatlan követelést veszek e meg?Hogyan tudok meggyőződni róla, hogy a követelés még élő és nem évült el? Mert nem szeretnék abba a hibába esni,,hogy követelés elévülés miatt már nem tudok végrehajtást indítani. Az ingatlanok lakatlanok, kivéve egyet, de nem fogom utcára tenni az ott levőket, azonban a birtokbavételi eljárást mindenképpen szeretném lefolytatni, esetleg egy szerződéssel, mely biztosítja számukra, hogy lakhatják az épületet (idősek már) ez megoldható? Ők haszonélvezői az ingatlannak. A lakatlan ingatlan esetén áll még az a lehetőség, hogy két tanúval, mint tulajdonos bemegyek, jegyzőkönyvet veszek fel, értesítést küldök? Utána már birtokba lehet venni automatikusan? Köszönöm előre is válaszát. Deák Zsuzsa

  Kedvelés

 15. Tisztelt jogvadász,2014 es telenor szerződès elèvülèse? azóta nemkerett a szolgáltatõ,csak a vègrehajtó 2018 ban. Vèlemènyèt köszönöm.

  Kedvelés

  1. Tisztelt Bodnár József! Valószínűsíthetően a követelés elévült. Erre kell hivatkozni és kérni a bíróságot, hogy állapítsa meg az elévülést.

   Kedvelés

 16. Üdvözlöm,
  Kérdésem: ingatlanunk árverés alatt volt. Két behajtónál a 4 tulajdonos. 03.27-én egyik behajtónak kifizettük a tartozás 75%-t és kértük, hogy nyilatkozzon a többi részről. Közben a másik behajtó az 1/2 tulajdon részt 04.16-án elárverezte.
  A másik behajtó 04.30-án elárverezte a többi részt. Mi 05.02-án a teljes tartozást megfizettük. A tulajdonlapokon semmi széljegy nem szerepelt. Ilyenkor jól tudom, hogy érvénytelen az árverés és mi visszakapjuk a tehermentes ingatlanunkat?

  Továbbá további kérdésem kicsit összetettebb. Az előzőekben említett ingatlan árverés kapcsán. Ez egy 3 éves harc. Örököltünk tartozást amit a bank alapvetően elfelejtett még az örökhagyón behajtani, mivel 3 évig nem lépett semmit. Az öröklés során derült ki a bank számára, hogy erről jól elfeledkezett. A hagyatéki eljárás után én felvettem a kapcsolatot a bankkal, hogy részletekben megfizetném a tartozást de egy elutasító válasz után a következő válaszuk az volt, hogy ők egyébként is eladták már a követelést. Mentem a PBK elé, ahol a bank által benyújtott papírokból számomra kiderült, hogy ez a követelés címzési hiba miatt el is évült. Ekkor jártam ügyvédről ügyvédre írtam a leveleim amik mindenhol süket fülekre találtak és egy kompetens helyi ügyvédet sem sikerült találnom, aki érdemben is lépett volna valamit.
  Kérdésem az hogy ugyan kifizettük a tartozást h ne menjen el a ház de van e még lehetőségem a banktól a pénzt polgári peres eljárásban visszaperelni hisz ő kárt okozott a családomnak azzal, hogy egy olyan követelést adott el ami lényegében elévült?

  Kedvelés

  1. Amennyiben hamarabb kifizették a teljes tartozást, mint ahogy az ingatlan árverésen elkelt, akkor igen, de a közölt dátumok alapján nem ez történt. Bárkinek jogában áll bírósághoz fordulni, azonban egy követelés eladása nem jogszerűtlen, az elévülést pedig bíróság állapítja meg.

   Kedvelés

 17. Jó napot!
  Érdeklődnék hogy mennyi nap jár jogosa egy lefoglalt ingatlan kiüritésére illetve ha nincs papir róla hogy mennyi összegü a tartozás hogy indulhatott el a lefoglalás.
  udv Ani

  Kedvelés

 18. Üdvözlöm szeretnem megkérdezni hogy Provident tartozás nav tartozás mikor évül el kb 8-9 éves történet es most inkasztoztak a számlám nem éltem itt külföldön éltem idáig level nem tudot hova menni jelenleg se ilyenkor mi a teendő?

  Kedvelés

 19. 111315Ft kapcsán mennyit kell fizetni a végrehajtói lapért és a végrehajtónak a végrehajtást kérő esetében? Személyes költségmentességben részesített a bíróság.

  Kedvelés

 20. Tisztelt Jogvadász!
  Végrehajtó végelszámolás miatt átadta másik végrehajtónak az ügyet. Jogutódja lett, őt azonnali díjazás illeti meg?
  2021. februártól gyermektartás megszűntetését kérte (febr. 24-én) új végrehajtótól a végrehajtást kérő, mivel nappali tanulmányait befejezte a gyermek. Erről nem köteles tájékoztatni az adóst a végrehajtó? Mert márc. 7-én átvett felszólító levelében erről semmit nem közöl, csak a maga díját (duplára emelkedve) követeli 8 napon belül.

  Segítő válaszait előre is köszönöm!

  Kedvelés

 21. Udvozlom , az a kerdesem lenne, hogy ha egy vegrehajtasi bejegyzes van egy ingagatlanon ami nem a tulajdonose, de a lakas vasarlas utan kerult fel, a mostani tualjdos le tudja- e vetetni? En meg szeretnem vasarolni ezt az ingatlant a mostani tualjdonostol aki teherementesen vette az ingatlant de valami okbol egy bejegyzes kerult fel az elozo tulaj miatt aki ellen tobb eljaras is volt es ez valahogy nem kerult kifizetesre. A furcsa dolog, hogy osszeg nincs bejegyezve csak eljaras. Az lehetseges, hogy igy bejegyezzenek egy elrjarast ha tulajdonos nem is aki tartozik. koszonom valaszat

  Kedvelés

  1. Üdvözlöm. Ki kell fizetni a tartozást és akkor törlik a végrehajtási jogot az ingatlanról. Végrehajtási jog bejegyzéshez mindig társul összeg, ha nincs összeg, akkor ez valami más teher- vagy ténybejegyzés lehet. Fő szabály szerint csak a tulajdonos adósságát lehet rájegyezni, nem tulajdonos adósságát zálogjogként lehet, de a tulaj “beleegyezése” akkor is kell, mert zálogkötelezetté válik.

   Kedvelés

 22. üdv! a mai nap kaptam az önkormányzattól egy levelet hogy a behajtó kérésére adó és érték bizonyitvány kell kiállitson ez az jelenti hogy a behajto el akarja árverezni a házam? ha igen akkor még van lehetöségem ön szerint rendezni a tartozást?

  Kedvelés

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s