Jelentkezz ingyenes nyelvtanulásra!

2016. szeptember végétől a budapesti és vidéki szakképzési centrumokban ingyenes nyelvi, informatikai és vállalatvezetési képzéseken lehet részt venni, nappali és esti képzés formájában. Az 1 éven át tartó nappali képzés 1008 órából, míg az esti képzés 542,5 órából áll. Ezek 60%-a idegen nyelv (angol vagy német) oktatást, 30%-a informatikát, 10%-a vállalatirányítási ismereteket tartalmaz. Figyelem: a képzés ingyenes, de a tankönyveket a képzésben részt vevőknek ki kell fizetniük. A cikkből megtudhatod, hogy hol lehet jelentkezni, de siess, mert már csak 5 nap van hátra és alig néhány hely maradt!

Az OKJ képzések pontos megnevezése:

  • Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. (OKJ 35 345 01) – kezdőről alapfokú nyelvvizsgáig.
  • Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (OKJ 55 345 01) – alapfokról középfokú nyelvvizsgáig.

Jelentkezési feltételek:

  • Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. (OKJ 35 345 01)
    Alapfokú iskolai végzettség és bármilyen szakképesítés/szakmai végzettség (ide értve a régi szakközépiskolákban az érettségi bizonyítvánnyal tanúsított szakmai végzettséget is).
  • Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (OKJ 55 345 01)
    Érettségi vagy szakközépiskolai érettségi végzettség és bármilyen /szakmai végzettség (ide értve a régi szakközépiskolákban az érettségi bizonyítvánnyal tanúsított szakmai végzettséget is), valamint B1 szintű nyelvtudás az oktatott nyelvből. A képzés megkezdése előtt képzésre jelentkező szintfelmérő teszten vesz részt.  A képzésnek a végén nincs kötelező nyelvvizsga. Az esti tagozatos képzés végén a résztvevők OKJ-vizsgát tehetnek, de ez sem kötelező.

A beszédközpontú nyelvi képzés célja, hogy elősegítse a hallgatók alkalmazkodását az idegennyelvi környezethez, fejlessze kommunikációs készségeit és képességeit.
Célja továbbá, hogy a hallgatók olyan idegennyelvi kompetenciák birtokába jussanak, melyek segítségével mindennapi életük és munkájuk során nyitottabbá válnak a világra. A képzés során a hatékony, gátlásoktól mentes, szabad kommunikációs attitüd kialakítás a cél.

Az informatikai képzés célja, hogy a képzésre jelentkező megismerje az internet nyújtotta lehetőségeket, melyeket munkájában tud használni. Ismerjen internetes keresőmotorokat, azok segítségével képes legyen információkat gyűjteni, a megszerzett információkat elektronikusan továbbítani. Munkájában tudja használni a legismertebb elektronikus ügyintézési portálokat. Tudja használni a közösségi háló nyújtotta lehetőségeket mind személyes, mind munkahelyi célokra.

Jelentkezni a Szakképzési Centrumokban lehet. A Szakképzési Centrumok tagintézményeinek elérhetőségeiért kattints IDE!

Olvasd el az OKJ képzésekről írt cikkeket, mivel nemrég változott az OKJ képzések rendszere, illetve immár két szakmát lehet ingyenesen megtanulni!

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket és naprakész információkat szeretnél kapni a családügyekkel kapcsolatban, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is: https://www.facebook.com/jogvadasz

Forrás: nive.hu

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s