Már igényelhető a Diákhitel az új tanévre!

Mindössze 3,75%-os, illetve 2%-os kamattal már igényelhető mindkét típusú Diákhitel a 2016/17-es tanévre. A hitelhez képzési formától függetlenül juthatnak hozzá a 40 év alatti hallgatók. A Diákhitel egyik típusa szabad felhasználású, a Diákhitel másik típusát viszont csak az önköltséges képzésben résztvevők kérhetik a képzési díjuk kiegyenlítésére. A Diákhitel ügyintézése nagyon egyszerű, az igénylés a felsőoktatási intézmények elektronikus hallgatói felületeiről indítható el.

A felvehető hitelösszegek változatlanok: a szabad felhasználású Diákhitel esetén havonta 15, 21, 25, 30, 40 vagy 50 ezer forint igényelhető, míg a kötött felhasználású Diákhitel felvehető maximuma az igénylő képzési költségének összege és csak a képzési költség fizethető belőle. A szabadon felhasználható Diákhitelből finanszírozható akár az albérlet, egy új laptop, a nyelvvizsga vagy a mindennapi megélhetés is.

Azok a diákok, akik szeptember 15-ig benyújtják a hitelkérelmüket, október 15-én juthatnak hozzá a megigényelt összeghez, ami a szabad felhasználású Diákhitel esetén az igénylő bankszámlájára, míg a képzési költségre fordítható Diákhitel esetén közvetlenül a felsőoktatási intézményhez érkezik meg.

Az igénylést az egyetemek és főiskolák elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületéről célszerű elindítani, így az adatlap helyben, a felsőoktatási intézmény Tanulmányi Osztályán kinyomtatható és le is adható. A nyomtatvány kitöltésére a Diákhitel internetes hitel ügyintézési felületén, a Diákhitel Direkten is lehetőség van. A kézzel kitöltött adatlap a Diákhitel Központtal együttműködő pénzintézetekben, takarékszövetkezetekben, postahelyeken valamint a Diákhitel Központ Személyes Ügyfélszolgálatán adható le.

A Diákhitellel kapcsolatos minden fontos információ, tudnivaló elérhető a Diákhitel Központ internetes felületén.

Új információ még, hogy hamarosan bevezetésre kerülhet a Diákhitel harmadik konstrukciója is, amit várhatóan OKJ-s képzésekre is fel lehet majd venni, valamint a 40. életév felett is igénybe lehet majd venni.

Ha érdekelnek az ingyenes OKJ képzések és maga az OKJ képzések rendszere, akkor olvasd el a Tanulj két szakmát ingyen! és a Változik az OKJ képzések rendszere című cikkemet is.

Amennyiben tetszett a cikk és naprakész információkat szeretnél kapni a családügyekkel kapcsolatban, akkor iratkozz fel a hírlevélre és kövess a Facebookon is:https://www.facebook.com/jogvadasz

Forrás: diákhitel.hu

2 Comments

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s