JOGpontok: ingyenes jogi tanácsadás

2016. július 1-től újra igénybe vehető a JOGpontok elnevezésű jogsegély szolgálat, amely teljesen ingyenes és anonim. Nincs semmilyen rejtett költség és az igénybe vételhez a személyes adatokat sem kell megadni, így a továbbiakban semmilyen reklám megkeresés sem fogja terhelni a szolgáltatást igénybe vevőt. A regionálisan működő JOGpontok elsősorban a munka világában nyújtanak jogi segítséget 3 éven át, egészen 2019. június 30-ig. Ez a jogsegélyszolgálat az alábbi területeken nyújt segítséget: munkajog, cégjog, vállalkozások joga, társadalombiztosítási (TB) jog, adójog. A szolgáltatás több formában vehető igénybe, így jogi kérdés, probléma esetén személyesen, telefonon vagy akár elektronikus úton is segítség kapható.

Személyes tanácsadás

A személyes jogsegély keretében a megadott településeken és nyitvatartási időben a JOGpont irodákon a felkészült szakemberek személyre szabott tanácsadással és jogi felvilágosítással, iratmintákkal, iratkészítéssel segítik a tanácsot kérőket a jogi problémájuk megoldásában, ám jogi képviselet ellátása ezúton nem lehetséges. Arról, hogy hogyan lehet ingyenes jogi képviselet kapni, a Nép Ügyvédjéről szóló cikkemben írtam.

A jogsegélyszolgálat ellátását a JOGpont irodákban ügyvédek, illetve jogászok végzik. A személyes ügyfélfogadás keretében lehetőség van a problémák teljes megvitatására, a saját ügyre szabott jogi segítségben megadására. A személyes tanácsadásra vonatkozó helyszínek és nyitvatartási idők a JOGpontok honlapon a megfelelő régió kiválasztásával érhetők el. Célszerű a konkrét kérdésekkel már úgy felkeresni az irodát, hogy az ügyben keletkezett iratait is magával viszi az ember. Az ügyfelek fogadása érkezési sorrendben történik.

Telefonos jogsegély

A telefonos jogsegélyszolgálat keretében vonalas és mobiltelefonról ingyenesen hívható telefonszámon azonnali jogi segítséget vehet igénybe mindenki a 06-80-77-88-00 telefonszámon a feltüntetett időpontokban. A telefonos ügyfélszolgálat gyors, szóbeli tanácsadást tesz lehetővé, kizárólag az ügyfél által rendelkezésre bocsátott információk alapján. A telefonos jogsegély anonim, nem kell megadni személyes adatokat, gyakorlatilag bemutatkozni sem szükséges. A hívás fogadása esetén kizárólag kötelező statisztikai adatszolgáltatás okán anonim kérdéseket tehet fel a jogász (ügyfél neme, kora, munkavállaló/nyugdíjas/vállalkozó-e a hívó). A hívások ugyan rögzítésre kerülnek, de ezek visszakeresésére nincs mód, hiszen az ügyfelek személyi adatok nélkül beazonosíthatatlanok.

Segítség e-mail-ben

Elektronikus üzenet (e-mail) formájában is van lehetőség tanácsot kérni, az üzenetre a jogászok 2 munkanapon belül válaszolnak. Természetesen ez a szolgáltatás is név nélküli. Minden ügyfélnek maximum 1000 karakter áll rendelkezésére az e-mail űrlapon, hogy a kérdését megfogalmazza. A jogászok csak a konkrét kérdésre válaszolnak, folytatólagos kérdezésre nincs lehetőség, csak újabb kérdés-feltevésére, ezért a válasz is mindig a feltett kérdésre és csak az arra vonatkozó jogi információkat tartalmazza.

Online jogsegély

Lehetőség van online jogsegély igénybe vételére is.  Az online jogsegély egy kifejezetten gyors, rövid kérdésekre optimalizált segítségnyújtási forma és csak az ügyfélfogadási időben elérhető. Az online jogsegély egy régióban egy hónapban 32 órán át működik, aminek egy része 17:00 órát követő időpontra esik. A kérdések és a válaszok egyébként megtekinthetők a Jogsegély Online Kérdések-Válaszok alatt.

Iratmintatár

Fentieken túl még iratmintatár is rendelkezésre áll, és az ott szereplő iratminták word formátumú dokumentumban letölthetőek, így gépi kitöltésre is alkalmasak.

Ha munkajoggal, cégjoggal, vállalkozások jogával, TB joggal vagy adójoggal kapcsolatos jogi kérdés merül fel, akkor mindenképpen javasolt igénybe venni a JOGpontok segítségét a feltüntetett formák valamelyikén.

Amennyiben tetszett a cikk és naprakész információkat szeretnél kapni a családügyekkel kapcsolatban, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is: https://www.facebook.com/jogvadasz

Forrás: jogpontok.hu

 

 

Reklámok

6 című bejegyzés “JOGpontok: ingyenes jogi tanácsadás” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. A párom németországban él,ott fizet gyerektartást a kislányára.Van egy közös kisfiunk és mi magyarországon lakunk már.
    A pàrom szeretne utánunk jönni,de ott 200euro gyerektartást fizet a kislánya után.Hogyha haza jön,az itteni fizetésèből levonják majd azt a 200eurót,vagy itt el tudja intézni,hogy az itteni fizetéséből vonjanak le az itteni jogok szerint a pénzt?A kislány anyukája nem akar ott lemondani a gyerektartásról.
    Köszönöm ha tud nekem segiteni!

    Kedvelés

  2. Üdvözlöm! 7 éve elváltam a férjemtől, 13 éves fiamat egyedül nevelem.Volt férjem 5 éve külföldön él.Halálozásom esetére szeretnék végrendelet készíteni.Megjelölhetem-e kiskorú gyermekemnek leendő gyámját, illetve az általa örökölt vagyon kezelőjét? A lényeg, hogy ne az apa legyen. Köszönöm.

    Kedvelés

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s