JOGpontok: ingyenes jogi tanácsadás

2016. július 1-től újra igénybe vehető a JOGpontok elnevezésű jogsegély szolgálat, amely teljesen ingyenes és anonim. Nincs semmilyen rejtett költség és az igénybe vételhez a személyes adatokat sem kell megadni, így a továbbiakban semmilyen reklám megkeresés sem fogja terhelni a szolgáltatást igénybe vevőt. A regionálisan működő JOGpontok elsősorban a munka világában nyújtanak jogi segítséget 3 éven át, egészen 2019. június 30-ig. Ez a jogsegélyszolgálat az alábbi területeken nyújt segítséget: munkajog, cégjog, vállalkozások joga, társadalombiztosítási (TB) jog, adójog. A szolgáltatás több formában vehető igénybe, így jogi kérdés, probléma esetén személyesen, telefonon vagy akár elektronikus úton is segítség kapható.

Személyes tanácsadás

A személyes jogsegély keretében a megadott településeken és nyitvatartási időben a JOGpont irodákon a felkészült szakemberek személyre szabott tanácsadással és jogi felvilágosítással, iratmintákkal, iratkészítéssel segítik a tanácsot kérőket a jogi problémájuk megoldásában, ám jogi képviselet ellátása ezúton nem lehetséges. Arról, hogy hogyan lehet ingyenes jogi képviselet kapni, a Nép Ügyvédjéről szóló cikkemben írtam.

A jogsegélyszolgálat ellátását a JOGpont irodákban ügyvédek, illetve jogászok végzik. A személyes ügyfélfogadás keretében lehetőség van a problémák teljes megvitatására, a saját ügyre szabott jogi segítségben megadására. A személyes tanácsadásra vonatkozó helyszínek és nyitvatartási idők a JOGpontok honlapon a megfelelő régió kiválasztásával érhetők el. Célszerű a konkrét kérdésekkel már úgy felkeresni az irodát, hogy az ügyben keletkezett iratait is magával viszi az ember. Az ügyfelek fogadása érkezési sorrendben történik.

Telefonos jogsegély

A telefonos jogsegélyszolgálat keretében vonalas és mobiltelefonról ingyenesen hívható telefonszámon azonnali jogi segítséget vehet igénybe mindenki a 06-80-77-88-00 telefonszámon a feltüntetett időpontokban. A telefonos ügyfélszolgálat gyors, szóbeli tanácsadást tesz lehetővé, kizárólag az ügyfél által rendelkezésre bocsátott információk alapján. A telefonos jogsegély anonim, nem kell megadni személyes adatokat, gyakorlatilag bemutatkozni sem szükséges. A hívás fogadása esetén kizárólag kötelező statisztikai adatszolgáltatás okán anonim kérdéseket tehet fel a jogász (ügyfél neme, kora, munkavállaló/nyugdíjas/vállalkozó-e a hívó). A hívások ugyan rögzítésre kerülnek, de ezek visszakeresésére nincs mód, hiszen az ügyfelek személyi adatok nélkül beazonosíthatatlanok.

Segítség e-mail-ben

Elektronikus üzenet (e-mail) formájában is van lehetőség tanácsot kérni, az üzenetre a jogászok 2 munkanapon belül válaszolnak. Természetesen ez a szolgáltatás is név nélküli. Minden ügyfélnek maximum 1000 karakter áll rendelkezésére az e-mail űrlapon, hogy a kérdését megfogalmazza. A jogászok csak a konkrét kérdésre válaszolnak, folytatólagos kérdezésre nincs lehetőség, csak újabb kérdés-feltevésére, ezért a válasz is mindig a feltett kérdésre és csak az arra vonatkozó jogi információkat tartalmazza.

Online jogsegély

Lehetőség van online jogsegély igénybe vételére is.  Az online jogsegély egy kifejezetten gyors, rövid kérdésekre optimalizált segítségnyújtási forma és csak az ügyfélfogadási időben elérhető. Az online jogsegély egy régióban egy hónapban 32 órán át működik, aminek egy része 17:00 órát követő időpontra esik. A kérdések és a válaszok egyébként megtekinthetők a Jogsegély Online Kérdések-Válaszok alatt.

Iratmintatár

Fentieken túl még iratmintatár is rendelkezésre áll, és az ott szereplő iratminták word formátumú dokumentumban letölthetőek, így gépi kitöltésre is alkalmasak.

Ha munkajoggal, cégjoggal, vállalkozások jogával, TB joggal vagy adójoggal kapcsolatos jogi kérdés merül fel, akkor mindenképpen javasolt igénybe venni a JOGpontok segítségét a feltüntetett formák valamelyikén.

Amennyiben tetszett a cikk és naprakész információkat szeretnél kapni a családügyekkel kapcsolatban, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is: https://www.facebook.com/jogvadasz

Forrás: jogpontok.hu

 

 

13 Comments

 1. Kérdésem a következő: Megterhelhetik e az ingatlanaimat a fiam, (majdani örökös) letiltásaival?

  Kedvelés

  1. Tisztelt Jogvadász!

   Édesanyám szociális otthonban hunyt el. Pénzét, ékszereit, személyes tárgyait megkaptuk, de az ő nevére szóló betétkönyvet az otthon nem adta át, közölték, hogy azt csak a hagyatéki végzés birtokában kapom meg. Miután a végzés megjött (egyedüli örökös vagyok, végrendelet sem volt), az otthon közölte, hogy csak a jogerőre emelkedés után kapom meg a betétkönyvet. A végzés szövegéből idézek: “átadom a xxx. számú betétkönyvet az örökösnek”, azaz nekem. Kérdésem: az otthon jogszerűen járt-e el?

   Kedvelés

 2. A párom németországban él,ott fizet gyerektartást a kislányára.Van egy közös kisfiunk és mi magyarországon lakunk már.
  A pàrom szeretne utánunk jönni,de ott 200euro gyerektartást fizet a kislánya után.Hogyha haza jön,az itteni fizetésèből levonják majd azt a 200eurót,vagy itt el tudja intézni,hogy az itteni fizetéséből vonjanak le az itteni jogok szerint a pénzt?A kislány anyukája nem akar ott lemondani a gyerektartásról.
  Köszönöm ha tud nekem segiteni!

  Kedvelés

 3. Üdvözlöm! 7 éve elváltam a férjemtől, 13 éves fiamat egyedül nevelem.Volt férjem 5 éve külföldön él.Halálozásom esetére szeretnék végrendelet készíteni.Megjelölhetem-e kiskorú gyermekemnek leendő gyámját, illetve az általa örökölt vagyon kezelőjét? A lényeg, hogy ne az apa legyen. Köszönöm.

  Kedvelés

 4. Üdvözlöm.A feleségemmel közösen eldöntöttük hogy szeretnénk elválni közös megegyezéssel.Kérdésem:valóban létezik olyan hogy ügyvédek nélkül be lehet adni a papírt a bíróságra?Mire kell figyelni,miket kell feltüntetnünk a papíron.Van egy gyermek is.Köszönöm

  Kedvelés

  1. Tisztelt Horváth Szabolcs! Igen, de nagyon sok mindenre figyelemmel kell lenni. Javaslom, hogy fáradjanak be az Önökhöz legközelebb eső járásbíróság panasznapjára, ahol jogász kollégák mindenben az segítségükre lesznek ingyenesen. Tisztelettel: Dr. Aukszi Tamás

   Kedvelés

 5. Tisztelt Jogvadász!
  Csehi Tünde vagyok, körülbelül hat-hét hónapja át adtam az Eszközkezelőnek a házamat és ez egy udvaros társas ház, ahol már csak két család lakik az egyik a társasházképviselő és családja, és én a családommal, na most már minden házat meg vettek az udvarban kivétel amiben én lakom, állandóan az eszközkezelőt ellenem és családom ellen forditják, és az eszközkezelő azt csinálja velünk amit a társasháziképviselő és családja akar elérni, ezeknek nem is tudom már hogy hivjam zaklatásoknak az eszközkezelő eleget tesz a társasháziképviselőnek, valamint azt akarják hogy én intézem a szemétszállitásal kapcsolatos szerződést, valamint a vizdijal kapcsolatban is én intézem a szerződést, tudomásomra jutott hogy ezt az eszközkezelőnek kellet volna meg tennie, én beteges vagyok nem tudok állandóan futkározni ide-oda most is kórházban voltam ma jöttem ki, van egy súlyosan fogyatékos leány gyermekem, folytonos zaklatásoknak vagyunk kitéve hiába próbálkozunk mindent meg tenni annak érdekében hogy jól ki jöjjünk velük, nagyon el vagyok keseredve nem tudom hogy ilyen estekben hol lehetne intézkedni, mert ők minden áron azt akarják hogy az eszközkezelő ki rakjon minket a házból, hogy ezt a házat is meg szerezzék és akkor már az egész ház és udvar az ő tulajdonuk lenne, ezt saját maguk mondták nekem, mert ki szeretnék adni bérbe a házakat,ez ügyben szeretnék valami biztató választ hogy ilyenkor mit lehet tenni!
  Tisztelettel:Csehi Tünde 2018.06.22

  Kedvelés

 6. Tisztelt jogvadász ! Az lenne a kérdésem, anyámmal teljesen meg romlott a kapcsolatom, mivel nem engedtem a Jehova gyülekezetbe, abból kifolyólag hogy a családja ellen fordult teljesen, erre ő kijátszot, mikor kontrollra vitték az orvoshoz a betegszálitókkal, el játszotta hogy rosszul van, és be került a krónikus osztályra. Na itt mindent elkövetett hogy otthonba helyezék, tudni kell hogy meg szünt a munka helyem most keresek újat, de közbe kezelésre is járok, gerincem teljesen tönkre ment ött emlegettem a kádba ki be, na most az a lényeg hogy per pillanat az ápolásiból éltem meg az ő nyugdijából de csak október 1-től akkor szűnt meg a munkahelyem, most ő végül is elérte hogy otthonba vigyék, nov. 29-ől és azt mondták már nem vehetem le a nyúgdiját mert az már az otthont illeti. Ezt szeretném meg tudni hogy ez igaz vagy sem. Mert jövő holnaptól igyekszem munkát keresni, de a számlákat e nélkül nem tudnám ki fizetni, magam nevelem a gyermekem, semmi támaszom sehonnan nincs. Köszönöm válaszát előre is

  Kedvelés

  1. Tisztelt Kánya Istvánné! A nyugdíj annak a járandósága, aki arra jogosult. A bentlakásos otthonok általában olyan szerződést kötnek a nyugdíjra jogosultakkal, hogy a tartás fejében a nyugdíj őket illeti.

   Kedvelés

 7. Elhunyt haszonelvezo kifizetetlen kozuzemi számlát hagyott hátra kinek kell kifizetnie az örökösöknek vagy a ház tulajdonosának, köszönöm

  Kedvelés

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s