A nép ügyvédje – ingyenes jogi képviselet

Gyakran előfordul, hogy anyagi nehézségek miatt nem tudják az emberek érvényesíteni a jogaikat, azonban az állam ebben az esetben segítséget nyújt a számukra. Akik a hátrányos helyzetükből kifolyólag egyébként nem lennének képesek megfizetni egy jogi képviselőt, azok az ország egész területéről a jogi segítői névjegyzékbe felvett ügyvédekhez, egyetemi oktatókhoz, jogvédő társadalmi szervezetekhez fordulhatnak mind peren kívüli ügyeikben, mind a peres képviseletük ellátása érdekében.

A jogi segítségnyújtás iránti kérelmet az erre szolgáló nyomtatvány kitöltésével, valamint a szükséges mellékletekkel együtt a lakóhely vagy tartózkodási hely, ezek hiányában értesítési cím, illetve munkavégzési helye szerint illetékes területi Kormányhivatalnál kell személyesen benyújtani, vagy postán megküldeni. A kérelem előterjesztése illeték- és díjmentes. A nyomtatvány beszerezhető a területi Kormányhivatalnál vagy letölthető az alábbi linkre kattintva: Kérelemnyomtatvány támogatás igénybevételére.

A jogi segítők az egyszerűbb megítélésű ügyekben – a jövedelmi és vagyoni helyzet vizsgálata nélkül, díjmentesen – jogi tanácsot, illetve útmutatást adnak bárki számára. A rászorultsági feltételek fennállása esetén a jogi szolgáltatás és a pártfogó ügyvéd (“a nép ügyvédje”) ingyenesen vehető igénybe vagy a díját az állam legfeljebb 1 éves időtartamra megelőlegezi.

A jogi segítségnyújtás a Kormányhivatalok Igazságügyi Osztályain, illetve a Jogi Segítségnyújtó Szolgálatokon érhető el.

Amennyiben tetszett a cikk és naprakész információkat szeretnél kapni a családügyekkel kapcsolatban, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is: https://www.facebook.com/jogvadasz

16 Comments

 1. szeretném meg kérdezni hogy az özvegyi nyugdijt el utasitoták mivel hogy a férjem meg halt én temetem el azt irták nem jár meg kérem segitségét

  Kedvelés

 2. Azt szeretném megkérdezni, hogy az osztrákoknál hány év az elévülése egy irodalmi szerződésnek?

  Kedvelés

 3. Szeretnem kerdezni,ha 2010ben utaltam a volt vejemnek deviza kolcson kivaltasara 2.600000 ftot,valasuk utan kovetelhetem e a fele osszeget.koszonom.Szalai Matild

  Kedvelés

 4. Szèp napot szeretném megkérdezni hogy mit tudok tenni ebben az ügyben .vetem autót üzemben tatóival ami sajnos totálkárosra .ahhoz hogy a biztosítási pènzt megkajam a tulajdonosnak kikell tölteni egy nyilatkozatot hogy felvehesem a pènzt. De ön akarja kitölteni .tehetek ellene valamit ? köszönöm szépen .Váradi tünde

  Kedvelés

 5. jó estét azt szeretném kérdezni hova kell benyujtani ha ingyenes ügyvédet szeretnék kérni vállő és gyerektartási perrel kapcsolatban.köszönöm.
  fehér józsef

  Kedvelés

 6. Raiffeisentol vettem fel kolcsont ,kozel haromszorosat fizettuk viisza, lo eve kerjuk az elszamolast,megtagadja,rendes birosaghoz utasitgat forma levelekben ! Nem mukodik naluk a pu. Es szamvit. Torveny?

  Kedvelés

 7. Szép napot el ítéltek mobiltelefon.javításért kérem ha tudunk privátban írni kérem jelezzen 5 napom van vissza elme betegként kezel a bíroság és az imeibe akarnak tenni.több szakmámvan villanyszerelőként dolgozom házrol.házra könyörgöm segítsenek.email :tnorbika1976@gmail.com tel:06309481287 nincs védőm áll.ki talállt vádakkal el itéltek de.nem.az imeibe valo vagyok S.O.S könyörgöm

  Kedvelés

 8. Tisztelt Ügyvéd Úr!
  20 éve tartó ügyről van szó, az eljárási joghibától kezdve a jogutód haláláig, illetve a jogutód örököséig, amikor is én keresem az igazságot, de szembe találtam magam az állami maffiával, mert perelem az államot masfél milliárd forintra… És érdekes módon a kirendelt pártfogó ügyvédem a debreceni ítélő tábla után( erre utaló jel nélkül ) tönkre megy az ügyvédi irodája, hogy a továbbiakban már nem tud képviselni és itt hagyott engem anélkül, hogy időben meglett volna a fellebb viteli tárgyalás a fölülvizsgálati bíróság félé. Elodázta az ügyet, hogy kifutottunk a határidőből…Én ezt nem tartom véletlennek, hajlamos vagyok arra gondolni, hogy össze esküvés áll az ügy mögött az állam és a pártfogó ügyvédem között. Ne feledje, hogy másfél milliárdról beszélünk, ez egy szerzői jogi per, amikor még korábban a Sony volt az alperes. Jogerős ítéletem van arról az engedményezési megállapodással kapcsolatban, mely szerint tíz évvel korábban a felülvizsgálati bíróság azt állapította meg, hogy nem felel meg a törvényi alakiságnak az elévülést illetően. Ez a legerősebb adu ászom a kezembe, amiért az állam nem akar fizetni. mi az amit tehetnek még, mert itt maradtam semmi nélkül, de szükségem lenne egy ütős tapasztalt ügyvédre, aki tovább vinné az ügyemet. Már az Unios vizsgálat is kimondta Magyarországon nincs jogállam . Tudom, hogy keves amit eddig elmondtam, de megvannak az összes irat,.
  Üdvözlettel: Rostás Zoltán

  Kedvelés

 9. Tisztelt Ügyvéd Úr!
  Annyi lenne a kérdésem, hogy svájci frank elszámolású hitelemmel kapcsolatban fordulhatok-e a nép ügyvédje, jogsegély-szolgálathoz?
  Előre is köszönöm a segítségét!
  Tisztelettel: Németh Péterné

  Kedvelés

 10. Tisztelettel Üdvözlöm! Közös tárolólóból csőtörés miatt a lakásomba felázás történt.Mivel közvetlenül mellette van. Közös képviselő intézte a kárfelmérést,majd saját részemre elküldték a kártérítés összegét.Mivel az egyik helységben a parkettát fel kellett szedni,kicserélni. Részemre biztosító által fizetett összeg kevés volt a munkálatokra,közös képviselő szerint nekem kell pótolni! Nem értem,mert a felázást nem én okoztam! Lakótársakkal megvitattam,ők is egyetértenek hogy a plusz összeget közös költségből kell fedezni. Azonban a Társasház közös képviselője ezt nem így gondolja! Kérek tanácsot,hogyan lehet ezt tisztába tenni.

  Kedvelés

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s