A család nem probléma, hanem a megoldás

A család nem probléma, hanem a megoldás – hangzott el minap a kijelentés. Sajnos a mai rohanó, elanyagiasodott világban a családi értékek háttérbe szorultak, s vannak olyanok, akik a családot gyakran úgy állítják be, mint problémát, ami nélkül könnyebb az ember élete, hiszen társ híján, gyerek híján, család híján nem köteleződik el az ember, senkiért sem kell felelősséget vállalni, nem kell senkire sem pénzt költeni, lehet élni szabadon a világunkat.

Sőt, egy újságíró szavaival élve lassan oda jutottunk, hogy ma már nem azért ér valakit hátrány, mert nőnek született, hanem azért, mert anyává válik, jelesül amiatt, hogy nem a pénzt és a karriert hajhássza, hanem e helyett a családi teendőkben merül el. Szinte már meglepődünk, hogy valaki egyáltalán mer véleményt formálni nő és férfi kapcsolatáról, a nő és a férfi hagyományos szerepéről, hiszen annyi vita volt erről mostanában, hogy egyenesen belefáradtunk, meguntuk ezt a témát. A közelmúltban olyan kijelentéseket szedett ízekre a közvélemény, hogy mi is a nő fő feladata az életben, meg hogy a női mell elsősorban a szoptatást szolgálja, aztán hogy a nő nembeli beteljesülése az anyaság, hiszen a lelke és a szervei is erre készülnek fel.

Egyet értek azzal a kijelentéssel, hogy a család nem probléma, hanem a megoldás. Az ember társas lény, s nem hiába teremtődött meg külön a férfi és külön a nő, mivel egymás nélkül nem tudják beteljesíteni azt az eleve elrendelt szerepüket, ami nem más, mint a családalapítás. Megdöbbentő, hogy egyesek szerint elavult a férfi-nő kapcsolati forma. Természetesen tiszteletben kell tartani mindenki véleményét, illetve el kell fogadni, hogy mindenkinek szíve joga eldönteni kivel mit és hogyan csinál, de az biztos, hogy az igazi család egy férfi és egy nő kapcsolatából születik. A család a nemzet legkisebb és egyben legfontosabb megtartó egysége, maga a család pedig attól válik igazán családdá, hogy gyermekáldás teszi teljessé, s a gyermek „megteremtésére”, így a család kiteljesítésére csak egy férfi és egy nő képes.

Amióta én is családos emberként élek, a meggyőződésem bizonyossággá vált: a boldogság madara a családi fészekben lakik, hiszen ebben a fészekben kel életre a gyermek. Az a gyermek, akinek születésével hagyunk itt magunk után a Földön egy nyomot, akiben mi is tovább élünk, s akivel gazdagítjuk nemzetünket. A gyermek nevelésében, gondozásában döntő jelentőséggel bír az apa és az anya szerepe, mely szerep betöltésére apaként senki más nem lehet képes csak a férfi és anyaként csak a nő.

Kétségtelen, hogy a család mindennapi dolgaink intézése erőfeszítéseket igényel, de a cserébe kapott pozitív érzések, a gyermek fülig érő mosolya, a társ egy kedves pillantása mindenért kárpótolnak, s ami a családi lét nehézségeként jelentkezik, az egyben a szépsége is. A család tehát nem probléma, hanem a megoldás. Megoldás az egyedül létre, a magányra, megoldás a szeretetéhségre, megoldás a keserűségre, bánatra, egyszóval megoldás a boldogságra.

Amennyiben tetszett a cikk és naprakész információkat szeretnél kapni a családügyekkel kapcsolatban, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is: https://www.facebook.com/jogvadasz

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s