Idén is elindult a Nyári diákmunka program

Az előző évekhez hasonlóan az idén is elindult a Nyári diákmunka program, aminek célja a diákok munkatapasztalathoz juttatása, s emellett jövedelemszerzés biztosítása. Diákkoromban én is sokszor munkával töltöttem a nyári szünet időszakát, mivel a megélhetéshez, a tanulmányaim finanszírozásához nagyon jól jött egy kis plusz jövedelem, és ezalatt egy kicsit felnőttnek is érezhettem magam, illetve valóban sok olyan tapasztalatot szereztem, amit később a munkába állás során hasznosítani tudtam.

A Nyári diákmunka program 2016. június 20-án indult, a program keretében a diákmunkát az önkormányzatok biztosíthatják. A programban azok a tanulók vehet részt, akik nappali tagozaton tanulnak, a program kezdő időpontjában (2016. június 20.) már betöltötték 16. életévüket, annak befejezésekor (2016. augusztus 31.) azonban még nem múlnak el 25 évesek, kérték nyilvántartásba vételüket, és más foglalkoztatási vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

A programban legfeljebb 2 hónap időtartamra (2016. július 1. – 2016. augusztus 31.), maximum napi 6 órás foglalkoztatás biztosítható. A foglalkoztatás alapfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák közvetítést kérőként a lakó- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez személyi okmányokkal, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell rendelkeznie és azokat magával kell vinnie a járási hivatal foglalkoztatási osztályára, ahol a regisztrációja megtörténik. A diákok 2016. június 20-tól jelentkezhetnek a programban való részvételre.

A programmal kapcsolatos bővebb tájékoztatás a területileg illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatal foglalkoztatási osztályán, valamint az önkormányzatoknál kapható.

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s