Miért érdemes regisztrálni a külföldi utazást?

Eljött a nyár, s vele együtt a nyaralások, utazások időszaka. A nyári pihenés helyszínéül sokan választják külföldet, azonban más országokban több veszély is leselkedhet az emberre, mint idehaza. Kevesen tudják, hogy a saját biztonságuk érdekében a konzuli szolgálat honlapján a magyar állampolgárok bejelenthetik a külföldi tartózkodásukat.

Ez a lehetőség a külföldre utazó magyarok és a konzuli szolgálat szempontjából is előnyös, hiszen egy esetleges válsághelyzetben – például természeti katasztrófa, baleset, zavargások, és sajnos immár terrortámadás esetén – egyrészt növeli a konzuli dolgozók munkájának hatékonyságát, gyorsaságát, illetve ezáltal megkönnyíti a hozzátartozókkal való kapcsolatfelvételt, másrészt az utazók is biztosak lehetnek abban, hogy tudni fogják róluk, hogy a problémás helyszínen tartózkodtak.

A külföldi utazás előtt mindenképpen javasolt tájékozódni a konzuli szolgálat honlapján a felkeresni kívánt országra vonatkozó utazási tanácsokról, továbbá kitölteni az online regisztrációs lapot. A regisztrációt követően az adatlap kitöltése mindössze néhány percet vesz igénybe és az adatokat csak a külföldi tartózkodás időtartamára őrzik meg.

A regisztrációs lapon a személyes adatok megadása után ismertetni lehet az utazás célországát, a tervezett útvonalat, meg lehet adni egy rokon, barát vagy ismerős elérhetőségét, fel lehet vázolni, hogy hol, mennyi időt tervezünk eltölteni és megadható egy vészhelyzet esetén hívható saját telefonszám is, ráadásul a regisztráció után az oldal a legközelebbi utazások bejelentésére is használható. Mindemellett persze ajánlatos az utazás alatt mindvégig magunknál tartani a hazai hozzátartozók, illetve a külföldi vendéglátó pontos elérhetőségeit is.

2 Comments

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s