Melyik banknál igényelhető a CSOK?

Az elmúlt egy hónapban még a csapból is a CSOK-kal kapcsolatos hírek folytak, megjelent több száz ezzel kapcsolatos írás, azonban arról nem sok szólt, hogy hol lehet igényelni a CSOK-ot.

Mivel jómagam is igényelni szeretném a családommal ezt a támogatási formát, ezért utána néztem a fenti kérdésnek, s talán nem árulok el vele nagy titkot, hogy a CSOK igénylésére csak bankoknál kerülhet sor.

A CSOK támogatást tehát csak és kizárólag bankokban lehet igényelni, de akár önmagában is, azaz nem szükséges hozzá lakáshitelt felvenni, ami érvényes az új lakás vásárlása vagy építése esetén három gyermek után járó 10 millió Ft-ra is. A hitel nélküli CSOK felvétele egy viszonylag egyszerű folyamat, mivel a folyósítást nem előzi meg a banknál lefolytatott hitelbírálati eljárás, ám ha valaki mégis hitelfelvételre adja a fejét, akkor jó hír, hogy a CSOK összege önerőnek számít.

A CSOK igénylésének elég bonyolult feltételrendszere van, amelyről többek között itt és itt részletesen lehet olvasni hasznos információkat, s persze nem szabad megfeledkezni arról sem,  hogy – akár a kedvezményes kamatozású 10 millió Ft hitelnél is – hitelfelvétel esetén minden banknál különbözőek lehetnek a hitelképesség feltételei. Hitelképesség alatt azt értjük, hogy mekkora összeget és milyen feltételekkel lehet az adott banknál az adott célra felvenni, tehát már az sem mindegy, hogy az ember melyik bankhoz fordul, ezért az összehasonlíthatóság kedvéért érdemes néhány bankba ellátogatni és érdeklődni a hitelfelvétel lehetőségeiről. Nem minden bankkal kötött ugyanis megállapodást a CSOK igényelhetőségéről az állam, ezért célszerű olyan helyeken érdeklődni, ahol egyébként is fel szeretnénk venni a lakáshitelt.

A kérdés tehát az, hogy mely bankokhoz fordulhatunk a CSOK igénylésekor. A kérdés megválaszolására összegyűjtöttem azon bankok listáját, amelyek már várják a CSOK-os ügyfeleket, ráadásul egyes bankok internetes oldalán CSOK-kalkulátor is található, amelyből kidelül, hogy mekkora összegű hitelre lehetünk jogosultak.

Bankok, melyeknél igényelhető a CSOK: Budapest Bank, Erste Bank, FHB Bank, K&H Bank, MKB Bank, OTP Bank, Takarékok, UniCredit Bank.

Bankok, melyek tervezik a bevezetést: CIB Bank, Gránit Bank, MagNet Bank, Raiffeisen Bank, Sberbank.

2 Comments

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s