Ingyenes OKJ képzések: tanulj 2 szakmát ingyen!

Mostantól két szakmát lehet teljesen ingyen megtanulni két OKJ tanfolyam elvégzésével. Az új szabályozás következtében bárki ingyen szerezheti meg az első két szakképesítését, vagyis végezhet el két OKJ  tanfolyamot!

Az Országos Képzési Jegyzékben közel 500 szakképzés közül lehet választani, mely képzések időtartama 1, 2 vagy 3 év. A teljes lista a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján tekinthető meg.

A régi szabályozás még arról szólt, hogy aki elmúlt 21 éves, az már csak levelező vagy esti tagozatra jelentkezhetett ingyen. Most már az egyetlen korhatár csak a nappali rendszerű iskolai oktatásra vonatkozik, amely gimnáziumban és szakképző iskolában 25 éves kort jelent.

Mindezek alapján 25 éves korig nappali tagozaton, azt követően pedig esti vagy levelező tagozaton, esetleg más formában (pl. távoktatás),  korhatár nélkül, ingyen lehet két OKJ képesítést megszerezni.

Az érettségi megléte szükséges, de ha már esetleg diploma is van, az sem akadály… Az első szakképesítés megszerzése során nappali tagozaton (ugyebár 25 éves korig) diákigazolvány jár, valamint 20 éves korig családi pótlék, sőt hiányszakma választása esetén havi 10-30 ezer forintos ösztöndíj is.

A képzések teljes listája a friss Országos Képzési Jegyzékben szerepel. A tanulandó szakma kiválasztásához nagy segítségül szolgálhat a szakkepesites.hu oldal.

Ráadásul könnyebbség, hogy nincs felvételi (mint mondjuk az egyetemen vagy a főiskolán), viszont bizonyos szakmáknál lehet kitétel az alkalmassági vizsga.

Egy jó szakember a mai világban aranyat ér, úgyhogy tanulásra fel!

Amennyiben tetszett a cikk és naprakész információkat szeretnél kapni a családügyekkel kapcsolatban, akkor iratkozz fel az értesítőre és kövess a Facebookon is: https://www.facebook.com/jogvadasz

2 Comments

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s