A szállással, utazással kapcsolatos panasz

Ha 20 évvel ezelőtt tudtam volna azt, amit ma már tudok, akkor az egyik gyerekkori családi nyaralásunk sem sült volna el balul. Történt ugyanis, hogy a szüleimmel nyaralni utaztunk a Balatonra, de apartman helyett szobát kaptunk, ráadásul nem is Balatonra nézőt, plusz még a félpanzió is csak reggeliből állt. Emlékeim szerint a szüleim szóban reklamáltak, de nem sok foganatja lett, maximum annyi, hogy elnézést kértek tőlük. Kis puffogás után elfogadták a helyzetet, mert hát ugye 1 évben csak 1 hétig vagyunk a Balcsin, szóval beletörődve próbáltuk magunkat jól érezni. Felnőtt fejjel visszagondolva, persze inkább jó emlékeket őrzök arról a nyárról.

De vajon mit is lehet tenni ha az ember hasonló szituációba kerül manapság? Mivel itt a nyár vége és feltehetően mindenki túl van már a nyaraláson, nem árt tudni, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, hogy jövőre már ne csak a veszett fejsze nyele után kapkodjunk.

1. Panasz

Ha az ígért szolgáltatás nem teljesül, azonnal jeleznünk kell az utaskísérőnek vagy az utazási iroda (utazásszervező, utazásközvetítő) alkalmazottjának vagy a szállásadónak. A panaszunkról vetessünk fel jegyzőkönyvet és kérjük el annak 1 példányát! Ha ez nem megy akkor írjunk e-mail-t, küldjünk faxot, rögzítsük a telefonbeszélgetésünket.

2. Tanú, fénykép, videó

Ha valamilyen oknál fogva nem sikerül dokumentálnunk a panaszt, akkor keressünk tanúkat (névvel,elérhetőséggel), akik később majd igazolni tudják a panaszunkat. Ha esetleg ez sem sikerül, akkor fényképező, videókamera mindenki kezében akad nyaraláskor.

3. Jogi út

Jó esetben a panaszunk orvoslásra kerül vagy díjleszállítást kapunk. Rosszabb esetben semmit sem. Ilyenkor hazatérés után első körben ingyenesen lehet békéltető testülethez fordulni, mely eljárás nagy százalékban pozitív eredménnyel zárul. Ha mégsem, akkor nem marad más választásunk, mint kártérítést követelni a bíróságon.

1 Comment

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s